Mere in Aluat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Mere in Aluat

Ingrediente

  • - 3 mere mari
  • - 160 g faina alba 000 (proaspat cernuta)
  • - 4 oua
  • - 100 ml lapte
  • - 80 ml bere (eu am folosit bere ce contine o cantitate mica de lamaie)
  • - 50 g unt
  • - 100 g zahar extrafin
  • - 1/2 lingurita cu praf de scortisoara
  • - sare
  • - ulei de floarea soarelui pentru prajit

Mod de preparare

- Se amesteca intr-un bol faina (proaspat cernuta), doua linguri de zahar (din cantitatea totala de zahar pregatita) si un praf de sare.
- Se bat cu telul ouale impreuna cu laptele intr-un alt bol.

- Se incorporeaza treptat in amestecul de oua si lapte, cate o lingura din amestecul de faina, zahar si sare pregatit anterior, astfel incat sa nu se formeze ”cocoloase”.

- Se adauga berea si se bate amestecul in continuare cu telul pana la obtinerea unui amestec omogen.
- Se curata merele de coaja si de cotor. Se taie fiecare mar curatat initial in jumatate apoi fiecare jumatate la randul ei se taie felii (groase de aproximativ 1 cm).

- Se calesc merele astfel pregatite intr-o tigaie antiaderenta cu unt topit si o lingura cu zahar, pana se caramelizeaza.

- Feliile de mar caramelizate de scot si se aseaza intr-o sita (pentru a se scurge excesul de unt).
- Feliile de mar caramelizate se pun in aluatul pregatit anterior (puteti adauga suplimentar faina daca dvs. Considerati ca este necesar - trebuie sa aiba consistenta unui aluat de clatite ”mai gros”).
- Se amesteca doua linguri de zahar cu scortisoara.

- Se prajesc feliile de mar asfel pregatite in ulei incins, pana dobandesc o culoare frumoasa, aurie.
- Se scot feliile de mar pe servetele absorbante pentru a indeparta excesul de ulei.
- Se tapeteaza cat sunt calde cu amestec de zahar si scortisoara si se servesc imediat.
Reteta aceasta am gasit-o in volumul 20 al colectiei ”Delicii in bucatarie - Retete traditionale din bucatariile Europei”.

Am modificat denumirea retetei din ”Mere pane” in ”Mere in aluat”.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Ciorba de loboda acrita cu bors
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de loboda acrita cu bors

Ciorba de loboda acrita cu bors
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Placinta cu cartofi si sunculita taraneasca
Bucataras.RO

Placinta cu cartofi si sunculita taraneasca

Inspiratie mi-a fost o retete cu origini italienesti. Ma atras pentru originalitate, combinatia de ingrediente, aspect si...

Placinta cu cartofi si sunculita taraneasca
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!