Melci cu Nuca si Zahar Caramelizat

Complexitate
redusa
Melci cu Nuca si Zahar Caramelizat

Ingrediente

  • -400 g faina
  • -25 g drojdie proaspata
  • -110 ml lapte
  • -3 linguri zahar pentru lapte
  • -2 oua intregi
  • -arome (zahar vanilat, coaja de lamaie, portocala, esenta de rom)
  • -un praf de sare
  • -130 g unt moale la temperatura camerei
  • -6 linguri zahar pentru unt
  • -10-12 linguri zahar pentru caramel
  • -nuca macinata, cantitate dupa dorinta

Mod de preparare

Caramelizati zaharul intr-o cratita sau tava rotunda cu diametrul de 26-28 cm si aveti grija sa tapetati peste tot, atat fundul cat si peretii ei, apoi lasati la racit.

Separat, intr-un castron, puneti peste faina cernuta ouale, sarea si aromele.

Dizolvati drojdia in laptele caldut indulcit si fara sa o lasati sa dospeasca, turnati-o cate putin in castronul cu faina si omogenizati. Framantati circa 10-15 min pe masa de lucru usor infainata pana obtineti un aluat elastic si neted.

Intindeti o foaie dreptunghiulara de circa 1 cm grosime pe care o ungeti cu untul frecat spuma cu zahar. Presarati nuca din belsug si presati-o usor cu palma pentru o buna aderenta la stratul de unt. Rulati sub forma de sul si taiati in 6-7 bucati egale ca lungime.

Puneti-le in picioare, distantate uniform, in tava tapetata cu zaharul caramel racit. Lasati la crescut, in loc cald, fara curenti de aer, timp de 1 ora sau pana ce aluatul a ocupat intreg spatiul tavii.

Dati la cuptorul incins pentru circa 35-40 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este copt si frumos rumenit. Scoateti din cuptor si rasturnati imediat pe un platou, asa fierbinte, altfel riscati sa se intareasca caramelul si sa va fie imposibila scoaterea melcilor din vas.

Lasati la racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Dresală (sărbușcă) de legume
Bucataras.RO

Dresală (sărbușcă) de legume

Rețete de Paști Această rețetă face parte din tradițiile culinare românești, fără a avea o apartenență...

Dresală (sărbușcă) de legume
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!