Gutuile se spala de puf cu apa si cu un burete abraziv. Dupa care se taie felii potrivite, nici prea mari, nici prea mici. Acestea se pun in uleiul incins si se prajesc pana ce se inmoaie putin. Atentie: Nu se lasa sa se prajeasca prea mult, acestea se prajesc cat sa se rumeneasca putin pe ambele parti.
Feliile de gutui se scot pe o tava tapetata cu un servetel si se presara cu zahar.
Apa se pune la fiert impreuna cu uleiul in care s-au prajit gutuile.
Din aceasta apa cand este inca rece se ia aproximativ 700 ml si se amesteca cu faina.Se omogenizeaza bine cu ajutorul unui tel. Compozitia obtinuta se toarna peste restul de apa si se lasa sa fiarba in continuare.
Se adauga gutuile si se lasa sa fiarba pana ce compozitia incepe sa se ingroasa (aceasta compozitie nu trebuie sa se ingroase prea tare, trebuie sa fie mai moale decat o budinca deoarece se va ingrosa cand se raceste). Se amesteca cu grija pentru a nu se zdrobi gutuile.
Zaharul se caramelizeaza si se toarna repede peste compozitia de gutui. Tot acum se adauga si zaharul vanilat. Se mai lasa putin sa fiarba si se opreste focul.
Daca mai este nevoie de zahar se mai adauga dupa gust.
Aceasta mancarica de gutui se serveste rece.
Pofta buna!!!
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorUn deliciu, un rasfat dulce!
Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii