Mahalabieh (Budinca Orientala cu Faina de Orez)

Complexitate
redusa
Mahalabieh (Budinca Orientala cu Faina de Orez)

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 70 g faina de orez sau amidon de porumb
  • 100 g zahar sau dupa gust
  • 2 linguri apa de flori de portocal
  • 60 g zahar
  • 500 g capsuni sau alte fructe
  • miezul unei pastai de vanilie

Mod de preparare

Faina de orez se amesteca cu o parte de lapte rece, asa incat sa nu se formeze cocoloase. Se adauga laptele putin cate putin si se amesteca cu un tel, pana se dizolva bine. Se dizolva bine fara probleme.
Restul de lapte se pune pe foc iar cand incepe sa fiarba, se adauga laptele in care am dizolvat faina de orez.

Se amesteca continuu, la foc potrivit catre mic, pana incepe sa se ingroase. Se adauga zaharul si miezul unei pastai de vanilie. Gustati si daca va place cat este dulce, nu puneti toata cantitatea de zahar. Amestecati mereu, pana devine ca o budinca. Se pune apa de flori de portocal catre sfarsi. Cand este gata, se pune in formele in care vrem sa servim.

Sosul de capsuni (alte fructe): se caramelizeaza cele 60 g zahar cu 250 g. capsuni taiate in bucatele nu foarte mari, si se lasa pana se topeste zaharul. La adaugarea capsunilor zaharul caramelizat se intareste dar de la apa din capsuni se va topi. Se adauga si restul de capsuni, se mai amesteca putin astfel incat a doua tura de capsuni sa nu se mai descompuna. Se serveste cu budinca.
Este un desert oriental ... mai precis.. Orientul Mijlociu, o budinca de lapte facuta cu faina de orez (sau in schimb amidon de porumb) , aromatizata cu apa de flori de portocal.
In reteta clasica, se serveste cu fistic maruntit deasupra. Exista si alte variante, cu fructe proaspete sau dulceata.

Este un desert simplu de facut, racoros, ideal pentru cine are probleme de celiachie.
Varianta cu fructe proaspete: se taie fructa care ne place bucatele, se pune in cupele in care vom servim, deasupra se toarna budinca, se decoreaza cu bucatele de fructe ramase.

Varianta cu dulceata si fructe uscate: se pune in cupe dulceata, deasupra budinca, apoi ornam cu fructa uscata. Exemplu: daca am pus dulceata de caise, deasupra ornam cu caise uscate/deshidratate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
3
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Hamburger Delikat
Bucataras.RO

Hamburger Delikat

,,Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale,,         Am primit cu drag...

Hamburger Delikat
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola