Madeira Cake cu Crema de Lapte

Complexitate
redusa
Madeira Cake cu Crema de Lapte

Ingrediente

  • blat:
  • 4 oua
  • 2 linguri lapte
  • 250 g margarina
  • 250 g lapte
  • 300 g faina
  • 10 g praf de copt
  • coaja de lamaie
  • crema:
  • 500 ml lapte
  • 1 lingura esenta vanilie
  • 1 lingura miere de albine
  • 100 g zahar
  • 40 g faina
  • 400 ml frisca
  • 200 g ciocolata alba si cu lapte
  • sirop :
  • 350 ml apa
  • 100 g zahar
  • coaja de lamaie

Mod de preparare

Blat: Se amesteca ouale cu laptele intr-un castron. In alt castron se amesteca faina cu praful de copt si coaja de lamaie, in altul se mixeaza margarina moale cu zaharul pana devine o crema. Dupa care se unesc cele 3 compozitii mixand bine alternand cate un pic din fiecare peste margarina.

Se pune in forma de 24 cm unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace la 160 grade pt o ora (forma mea are 25 cm). Se lasa la racit. Crema: Se pune la fiert laptele cu mierea; cand a fiert se adauga faina se mesteca bine si se adauga si zaharul se lasa se se ingroase dupa care se lasa la racit. Cand e rece se pune vanilia si frisca batuata amestecand usor de jos in sus pana incorporam bine frisca.

Sirop: Se pune apa cu zaharul si coaja de lamaie bucati la fiert pt 10 min dupa care se lasa la racit. Asamblarea tortului: Se taie blatul in trei parti, se insiropeaza si se pune crema si gocce de ciocolata sau ciocolata bunati (eu nu am pus) , se procedeaza la fel pt urmatorul strat.

Se orneaza dupa imaginatie, eu l-am inbracat in crema de lapte si am ras ciocolata alba si cu lapte deasupra. Este un tort care se poate imbraca in pasta de zahar isi mentine forma si nu se sfarama ca pandispanul. Daca vrem sa il facem de cacao se inlocuieste 40 g faina cu 40 g cacao.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Dobos
Bucataras.RO

Dobos

Am tot stat in cumpana daca sa-l fac sau nu...mai ales ca si eu ca si Timea, de la care am preluat reteta nu-mi place sa fac...

Dobos
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola