Intr un vas punem la fiert apa si uleiul impreuna cu un praf de sare, iar cand incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se pune toata faina. Se omogenizeaza bine bine si se mai pune doua minutele la foc, amestecand tot timpul. Aluat obtinut este destul de vartos. Lasam sa se raceasca, iar apoi amestecam rand pe rand cate un ou, compozitia noastra devenind astfel mai maleabila.
Intr o tava tapetata cu hartie de copt sau putin unt, punem aluatul in forma de gogosica sau baton (daca vrem sa facem eclere). Dam la cuptor (atentie nu deschidem usa cuptorului, deoarece riscam sa ramana crude in interior), iar cand s au rumenit sunt gata.
Pentru gatuturi facem forma literei S din acelasi aluat (puteti sa folositi o punguta pentru a i da mai repede forma). Intre timp pregatim frisca si crema de vanilie conform informatiilor de pe plic.
Incepem asamblarea: taiem gogoselele pe jumatate.
Adaugam fiecarei gogosele crema de vanilie si frisca, punem si gatutul, iar aripile se formeaza din capacul (gogoselii) taiat pe jumatate sau mai mic. Le dam la frigider pentru cateva minute. Se pudreaza cu zahar vanilat cand sunt servite.
Aceste prajiturele au foarte mare priza la "public". Necesita ceva timp pregatirea, dar credeti ma ca merita efortul !!!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietor"Papadia este o planta medicinala folositoare pentru tratamentul afectiunilor hepatice si biliare. Are un efect...
Miere de papadieCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii