Lapte Din Nuca de Cocos (Coconut Milk)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Lapte Din Nuca de Cocos (Coconut Milk)

Ingrediente

  • 200 g nuca de cocos, uscata (nu proaspata) si neindulcita
  • 500 ml apa
  • 750 ml apa
  • 2 vase de sticla
  • tifon

Mod de preparare

Apa (500 ml) se pune la fiert, se cantareste nuca de cocos. Se aseaza intr-un vas de sticla. Inainte de a incepe apa sa fiarba, se ia de pe foc si se toarna peste nuca de cocos. Se lasa sa stea asa circa 10-15 minute, apoi se strecoara prin tifon, in alt vas. Se aduna tifonul si se strange bine (se stoarce ca si rufele cand le stoarceti cu mana) ca sa scoatem excesul de apa din nuca. Va rezulta in vas, un lichid alb, laptos.

Inainte de a va apuca de strecurat nuca puneti din nou la foc, de data asta, 750 ml apa. Nuca de cocos, stoarsa, o puneti inapoi in primul vas. Cand a doua tura de apa este pe punctul de a incepe sa fiarba, se ia jos de pe foc si se pune peste nuca de cocos. Se lasa sa stea 10-15 minute (eu am lasat 15 minute de fiecare data).

Se procedeaza la fel... strecurat si stors. Lichidele obtinute se amesteca intre ele si se obtine un litru de lapte de nuca de cocos, care are o aroma deosebita.

Nu este tare aromat, in grisul cu lapte nu s-a simtit gustul de cocos... este un lapte care se foloseste foarte mult in bucataria braziliana, la o gramada de dulciuri si mancaruri.

Daca laptele se lasa pentru cateva ore nemiscat, la suprafata lui se aduna un strat de crema, care se poate folosi la aromarea unor dulciuri (aromare foarte slaba) sau se poate amesteca laptele, si crema se dizolva inapoi in lichid.

Laptele se poate folosi la gris cu lapte, orez cu lapte, salam de biscuiti de post, sau la orice mancare sau prajitura care necesita lapte si vreti sa fie de post.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Ciorba de loboda acrita cu bors
3
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de loboda acrita cu bors

Ciorba de loboda acrita cu bors
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Supa de vita cu taitei la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Bucataras.RO

Supa de vita cu taitei la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cand timpul te preseaza, treburile nu se mai termina, iar alimentatia necesita timp dedicat, solutiile de adaptare trebuie...

Supa de vita cu taitei la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!