Cuiburile de fidea le asezam intr-o tava de cuptor (tapeta cu hartie de copt) si adauga m untul taiat cuburi. Deasupra presarm alunele tocate nu foarte marunt. Se coace apoi pana ce se rumeneste usor fideaua.
In tot acest timp pregatim siropul.
Intr-o craticioara adaugam zaharul, pastaia de vanilie taiata pe lung (desfacuta usor), coaja rasa de lamaie si portocala si apa. Amestecam usor ingredientele si punem vasul pe foc pana ce siropul format incepe sa fiarba si toata cantitatea de zahar se topeste.
Cand fideaua s-a rumenit, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca putin. Peste aceasta turnam intreaga cantitate de sirop, astfel incat sa o cuprinda uniform (fideaua va absorbi siropul).
Deasupra presaram, uniform, fisticul maruntit.
Se poate servi cu frisca sau ca atare, cald sau rece, este la fel de gustos.
O frunzulita mica de menta verde, imbina perfect gusturile!
Pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorCand am facut mini tartele cu pepene galben mi-a ramas crema asa ca m-am gandit sa fac cu un chec!a iesit super bun :x
Chec cu crema de pepene galbenCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii