Prima data, foile de gelatina se pun la inmuiat.
Dupa care, pepenele rosu se curata de coaja si de semintele negre (cat se poate). Dupa care se mixeaza cu blenderul. (Eu sucul rezultat de la blender, l-am pus in bolul de la cantar ca sa fiu sigura ca nu fac mai mult sau mai putin suc).
In urma mixarii trebuie sa iasa 800ml suc. Pulpa mixata se strecoara. In urma, strecurarii, trebuie sa fie 700ml suc de pepene rosu.
Dupa care sucul se pune la foc, impreuna cu zaharul. Se lasa la foc mic, maxim 5-7 minute, pana se topeste zaharul. Trebuie avut grija ca sa nu fiarba compozitia.
Apoi se pun foile de gelatina si se amesteca continuu, ca sa se topeasca acestea. Se lasa o idee la racit, dupa care se pune compozitia rezultata in pahare sau in forme, dupa plac. Se pune folie peste paharele sau peste formele care se vor folosi si se dau la frigider pt cel putin 4h.
Pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorNu stiu daca v-am mai zis cat de mult ador prajiturile cu branza. :)
Cheesecake cu pereCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii