Se amesteca faina, grisul, drojdia, iaurt si apa calduta, se acopera si se lasa la loc cald circa 2 ore sa fermenteze. Separat se prepara pe foc un sirop din zahar si apa cand fierbe se ia de pe foc si se adauga cardamomul si sofranul
Se pune ulei intr-o cratita, eu am improvizat instrumentul cu care am facut spiralele, am folosit cutia de plastic de la mustar, am umplut-o cu aluat si cand uleiul este fierbinte se fac spirale sau alte forme din aluat, se prajesc, nu foarte tare pana cand au o culoare maroniu deschis si apoi se pun in siropul de zahar si se lasa circa 2 minute, se servesc calde, sunt minunate.
Jalebi sunt gogosele dulci cu aroma de cardamom ce se servesc cu chai sau se pot servi si cu sarat, sunt parfumate si crocante si au un gust rafinat, se prepara cu ocazia sarbatorilor religioase dar e si un dulce ce se vinde des pe strada.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaTare bune au fost aceste gofre! Aparatul de gofre Duraceramic Breville este foarte util in bucatarie. Poti pregati...
Aperitiv gofre cu legume si mozzarellaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii