Inghetata imbracata in bezea

Postat pe: 27-09-2010
(5)

Ingrediente

1 Blat subtire, nu prea dulce, care sa aiba in compozitie ciocolata amara
2 Inghetata densa, de casa crema cu galbenusuri si frisca
3 Sorbet cantitate mica, numai pentru mijloc, se poate si fara
4 Bezea din 4 albusuri si 100gr zahar tos

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

4h
1. Se coace un blat subtire, se lasa sa se raceasca. Se tapeteaza un vas rotund cu folie alimentara. Se taie un cerc din blat care se aseaza pe fundul vasului, apoi se taie triunghiuri din blat si se imbraca forma pana se termina blatul. Se da la congelator.
2. Se face inghetata din crema de galbenusuri si frisca. Se pune intr-o caserola si se da la congelator aproximativ 5 ore, iar din ora in ora se amesteca cu o furculita.
3. Se face sorbetul din suc proaspat de fructe, amestecat cu un sirop de zahar si se da la congelator (separate, intr-o caserola)
4. Se pune apoi in vasul cu blat inghetata (daca a stat prea mult se inmoaie putin). Se pune in mijloc un bol mic si se lasa la congelator minim1 ora.
5. Se scoate apoi bolul si se umple cu sorbet. Atentie: daca va ramane sorbet nu acoperiti pe deasupra (sorbetul se topeste mai repede decat inghetata).
6. Se lasa la congelator peste noapte.
7. Cu 20 min inainte de a servi se face bezeaua (se bat albusurile cu un praf de sare, lingurita zeama de lamiae si zaharul).
8. Se scoate prajitura din congelator, se adduce la acelasi nivel blatul cu inghetata, se rastoarna pe un platou de sticla termorezistent si se ia folia de pe ea. Se imbraca in bezea.
9. Se da la cuptor, foc iute, 10-15min pana se rumeneste bezeaua.

Se serveste cu sos cald de ciocolata.

In reteta originala spunea ca preincalzesti cuptorul la treapta V 200grade Celsius cu 20 minute inainte de a baga prajitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Inghetata imbracata in bezea" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

strumph
•  25.02.2010 00:11:06

interesanta reteta!

strumph
•  24.02.2010 23:56:35

buuuuun

tsilly
•  23.02.2010 16:00:57

arata foarte bine

adi
•  24.05.2007 10:43:28

Da o reteta perfecta pentru caldura verii.

maria MIHULESCU
•  23.05.2007 15:46:35

5

Felicitari Onna !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Inghetata imbracata in bezea