Ingrediente
● 1 Blat subtire, nu prea dulce, care sa aiba in compozitie ciocolata amara |
● 2 Inghetata densa, de casa – crema cu galbenusuri si frisca |
● 3 Sorbet – cantitate mica, numai pentru mijloc, se poate si fara |
● 4 Bezea din 4 albusuri si 100gr zahar tos |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
4h
1. Se coace un blat subtire, se lasa sa se raceasca. Se tapeteaza un vas rotund cu folie alimentara. Se taie un cerc din blat care se aseaza pe fundul vasului, apoi se taie triunghiuri din blat si se imbraca forma pana se termina blatul. Se da la congelator.
2. Se face inghetata din crema de galbenusuri si frisca. Se pune intr-o caserola si se da la congelator aproximativ 5 ore, iar din ora in ora se amesteca cu o furculita.
3. Se face sorbetul din suc proaspat de fructe, amestecat cu un sirop de zahar si se da la congelator (separate, intr-o caserola)
4. Se pune apoi in vasul cu blat inghetata (daca a stat prea mult se inmoaie putin). Se pune in mijloc un bol mic si se lasa la congelator minim1 ora.
5. Se scoate apoi bolul si se umple cu sorbet. Atentie: daca va ramane sorbet nu acoperiti pe deasupra (sorbetul se topeste mai repede decat inghetata).
6. Se lasa la congelator peste noapte.
7. Cu 20 min inainte de a servi se face bezeaua (se bat albusurile cu un praf de sare, ½ lingurita zeama de lamiae si zaharul).
8. Se scoate prajitura din congelator, se adduce la acelasi nivel blatul cu inghetata, se rastoarna pe un platou de sticla termorezistent si se ia folia de pe ea. Se imbraca in bezea.
9. Se da la cuptor, foc iute, 10-15min pana se rumeneste bezeaua.
Se serveste cu sos cald de ciocolata.
In reteta originala spunea ca preincalzesti cuptorul la treapta V – 200grade Celsius cu 20 minute inainte de a baga prajitura. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Inghetata imbracata in bezea" nu uita sa ii faci un review.
2. Se face inghetata din crema de galbenusuri si frisca. Se pune intr-o caserola si se da la congelator aproximativ 5 ore, iar din ora in ora se amesteca cu o furculita.
3. Se face sorbetul din suc proaspat de fructe, amestecat cu un sirop de zahar si se da la congelator (separate, intr-o caserola)
4. Se pune apoi in vasul cu blat inghetata (daca a stat prea mult se inmoaie putin). Se pune in mijloc un bol mic si se lasa la congelator minim1 ora.
5. Se scoate apoi bolul si se umple cu sorbet. Atentie: daca va ramane sorbet nu acoperiti pe deasupra (sorbetul se topeste mai repede decat inghetata).
6. Se lasa la congelator peste noapte.
7. Cu 20 min inainte de a servi se face bezeaua (se bat albusurile cu un praf de sare, ½ lingurita zeama de lamiae si zaharul).
8. Se scoate prajitura din congelator, se adduce la acelasi nivel blatul cu inghetata, se rastoarna pe un platou de sticla termorezistent si se ia folia de pe ea. Se imbraca in bezea.
9. Se da la cuptor, foc iute, 10-15min pana se rumeneste bezeaua.
Se serveste cu sos cald de ciocolata.
In reteta originala spunea ca preincalzesti cuptorul la treapta V – 200grade Celsius cu 20 minute inainte de a baga prajitura. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Inghetata imbracata in bezea" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 25.02.2010 00:11:06
interesanta reteta!