Inghetata de Mango

Complexitate
redusa
Inghetata de Mango

Ingrediente

  • 500 ml (2 cups) lapte de frisca
  • 500 gr (16 oz) fructe congelate (eu am pus mango proaspat in general se folosesc fructe zemoase, congelate)
  • esenta de vanilie dupa gust
  • zahar dupa gust (am pus vreo 4 linguri)

Mod de preparare

Fructele daca sunt proaspete se mai adauga zahar la ele, atata cat sa nu fie foarte dulci, iar daca sunt congelate si cu zahar pe ele se lasa doar la decongelat (partial) si nu se mai adauga zahar.

Deci fructele se pun intr-un vas si cu blenderul de mana (food processor sau blender normal) se fac pasta dupa care se amesteca cu zaharul (daca e cazul) si cu laptele de frisca si vanilie si se pun la aparatul de inghetata. In lipsa acestuia, se aseaza intr-un vas si se da la congelator avand grija ca din cand in cand sa mai amestecam in inghetata ca sa nu faca ace de gheata.

Eu am pus deci la aparat si dupa 25 de minute a fost gata. Am asezat in paharele de hartie, am pus cate un betisor in fiecare paharel si am pus la congelator. Dupa inghetare am scos din pahare inghetata si am tras-o in ciocolata topita (nu am mai apucat sa fac poze la faza asta).

Restul de inghetata care a mai ramas am asezat-o in cupe de inghetata si am decorat-o cu ciocolata topita si nuci pisate grosier, deasupra.

Se poate face cu succes inghetata de zmeura, capsuni, fragi, piersici, caise in general toate fructele care sunt zemoase si aromate. Acelasi procedeu la oricare fruct vreti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Desert tort cu crema de lamaie
Bucataras.RO

Desert tort cu crema de lamaie

Un tortulet simplu cu aroma de nuca prajita si usor acrisor datorita cremei de lamaie . Am optat prentru o crema preparata cu...

Desert tort cu crema de lamaie
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!