Il Baba

Complexitate
redusa
Il Baba

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 4 oua
  • 100gr unt
  • 20 gr zahar (eu am pus 2 linguri)
  • 100 gr latte
  • 15 gr drojdie
  • putina sare (un varf de lingurita)
  • Sirop:
  • 1/2 litru apa
  • coaja de la o jumatate de lamaie
  • 1cana is jumatate de zahar
  • o jumatate de pahar de rom (alcool)

Mod de preparare

Varsati faina intr-o oala cat de cat marisoara si incalzita la bai marin, in centru puneti drojdia diluita cu putin lapte, adaugati ouale batute spumasi impreuna cu drojdia incorporati cu faina putin cate putin si apoi daugati laptele si amestecati continuta cam 5 minute in felul ca acesta sa ramana cat de cat lichid, acoperiti cu o farfurie si puneti oala intr-o patura astefl incat sa ramana cald. Se lasa in patura pana ce continutul devine dublu (adik creste).

Intre timp se monteaza untul cu cele 2 linguri de zahar si sarea. Cand compozitia a crescut se adauga untul montat si se amesteca in modul delicat, se unge o forma cu unt si se adauga compozitia, care normal ar trebui sa fie 3 sferturi din forma si se lasa la crescut pana ce ajunge la bordul formei, dar eu nu am avut o forma mica asa ca am pus in care aveam. . . se baga la cuptor la 180 grade.

In timpul in care aceasta se coace se pune pe foc apa cu zaharul si coaja de lamaie bucati mari. . . cand da in fierbere si zaharul sa topit se adauga romul. . . fara a mai lasa la fiert.

Cand Baba-ul e copt se insiropeaza bine cu acest sirop. . . se poate orna si cu frisca, dar originalul e simplu

Se insiropeaza fiecare feliuta si poate fi servit atat cu frisca cat si simplu dupa original

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Trigoane cu branza
Bucataras.RO

Trigoane cu branza

Simple,rapide si extrem de gustose.

Trigoane cu branza
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola