Hrisca (mei) cu Nuca Caramelizata in Miere

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Hrisca (mei) cu Nuca Caramelizata in Miere

Ingrediente

  • -200 g hrisca sau mei
  • -100 g orez
  • -1 banana
  • -1 portocala
  • -50 g stafide
  • -50 g nuci tocate (nu macinate)
  • -50 g nuci fierte in miere
  • -miere de albine
  • dupa gust
  • -100 g ciocolata alba
  • -150 ml sirop gros de fructe
  • -un varf de sare

Mod de preparare

Spalati bine, in mai multe ape, hrisca (meiul) si orezul. Puneti-le impreuna, la fiert, in apa usor sarata, intr-o cantitate de 4 ori mai mare decat volumul lor.

Dupa 5 minute de cand incepe sa clocotesca, adaugati in vas, stafidele, spalate si scurse, nucile tocate, ciocolata rasa si mai lasati, la foc mic, inca 7-10 min. Lasati apoi, la racit, acoperind vasul cu un capac.

Intre timp, curatati fructele de coaja, taiati-le cubulete si adaugati-le in amestecul racit.

Separat, fierbeti la foc mic, miezul de nuca in miere (cantitatea depinde de cat de dulce vreti sa fie si cat sos de nuca vreti sa obtineti), pana ce aceasta se caramelizeaza usor si se inmoaie putin, apoi lasati la racit. Folositi un vas cu pereti mai inalti, pentru ca la fierbere se formeaza spuma multa ce tinde sa dea pe dinafara.

Repartizati compozitia cu hrisca rece, in boluri sau castronase, ornati cu nuca caramelizata si turnati sirop de fructe. Pastrati la rece pana la servire.

Un desert rapid, foarte sanatos si nici nu va puteti inchipui cat de gustos si aromat.
Merita incercat!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Pizza cu chorizo
Bucataras.RO

Pizza cu chorizo

A zis cineva pizza? Hop si eu! Mie doar sa imi zica cineva de pizza, ca imediat ma pun pe treaba! Ne place foarte, foarte...

Pizza cu chorizo
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!