Gulab Jamun

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Gulab Jamun

Ingrediente

  • Pentru sirop:
  • - 300 g zahar tos
  • - 250 ml apa
  • - 1/2 lingurita cu cardamom macinat
  • - 2 lingurite cu apa de trandafiri
  • Pentru aluat:
  • - 4 linguri cu faina proaspat cernuta (este posibil sa aveti nevoie de o cantitate mai mare de faina)
  • - 1/2 cana cu lapte praf
  • - 1/4 lingurita cu praf de copt
  • - un praf de sare
  • - 1 lingura cu ghee
  • - 2 linguri cu iaurt
  • - 2 linguri cu lapte
  • - baie de ulei pentru prajit si ulei pentru modelarea aluatului

Mod de preparare

Pentru sirop:
- Se pun intr-o oala zaharul, apa, cardamomul si apa de trandafiri.
- Se amesteca ingredientele cu o lingura din lemn si se pune oala la foc mic - mediu, amestecand cu o lingura din lemn pana zaharul se dizolva iar amestecul ajunge la temperatura de fierbere. Cand amestecul ajunge la temperatura de fierbere, se reduce intensitatea flacarii la minim.

- Se lasa amestecul sa fiarba foarte incet amestecand periodic compozitia. Se va forma un sirop ce va fi folosit dupa pregatirea aluatului.

Pentru aluat:
- Se amesteca intr-un bol faina, laptele praf, sarea si praful de copt.
- Se adauga ghee si se amesteca ingredientele.
- Se adauga iautul si se amesteca foarte bine ingredientele.

- Se adauga laptele si se amesteca ingredientele pana la formarea unei mase de aluat. Daca este necesar, pentru a obtine o consistenta optima a aluatului se poate adauga suplimentar putina faina.
- Se acopera vasul si se lasa aluatul sa se odihneasca aproximativ 10 minute.

- Se ung mainile cu putin ulei. Se rup bucatele de aluat din care se modeleaza mici sfere. Aceastea se pastreaza acoperite cu un prosop de bucatarie umezit pana in momentul in care vor fi preparate termic.

- Se incalzeste uleiul - este necesara baie de ulei (uleiul nu trebuie sa fie foarte incins deoarece in acest caza bucatelele de aluat se pot crapa). Se pun bucatelele de aluat cu grija, una cate una in baia de ulei - la inceput ele se scufunda in baia de ulei insa ulterior revin la suprafata (trebuie supravegheate permanent si intoarse pentru a nu se arde).

- Bucatelele de aluat bine preparate termic se scot din baia de ulei cu o spumiera. Se aseaza pe servetele absorbante din hartie pentru a indeparta excesul de ulei.

- Se stinge flacara care pastreaza fierbinte siropul pregatit. Se aseaza micile sfere de aluat preparate termic in sirop, se acopera vasul si se lasa astfel in asteptare aproximativ 20 - 30 de minute.

- Se servesc la temperatura camerei alaturi de cateva lingurite cu sirop.
Ingredientele mentionate sunt pentru 2 portii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Ciorba de loboda acrita cu bors
3
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de loboda acrita cu bors

Ciorba de loboda acrita cu bors
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Supa de vita cu taitei la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Bucataras.RO

Supa de vita cu taitei la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cand timpul te preseaza, treburile nu se mai termina, iar alimentatia necesita timp dedicat, solutiile de adaptare trebuie...

Supa de vita cu taitei la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!