Gulab Jamun

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Gulab Jamun

Ingrediente

  • Pentru sirop:
  • - 300 g zahar tos
  • - 250 ml apa
  • - 1/2 lingurita cu cardamom macinat
  • - 2 lingurite cu apa de trandafiri
  • Pentru aluat:
  • - 4 linguri cu faina proaspat cernuta (este posibil sa aveti nevoie de o cantitate mai mare de faina)
  • - 1/2 cana cu lapte praf
  • - 1/4 lingurita cu praf de copt
  • - un praf de sare
  • - 1 lingura cu ghee
  • - 2 linguri cu iaurt
  • - 2 linguri cu lapte
  • - baie de ulei pentru prajit si ulei pentru modelarea aluatului

Mod de preparare

Pentru sirop:
- Se pun intr-o oala zaharul, apa, cardamomul si apa de trandafiri.
- Se amesteca ingredientele cu o lingura din lemn si se pune oala la foc mic - mediu, amestecand cu o lingura din lemn pana zaharul se dizolva iar amestecul ajunge la temperatura de fierbere. Cand amestecul ajunge la temperatura de fierbere, se reduce intensitatea flacarii la minim.

- Se lasa amestecul sa fiarba foarte incet amestecand periodic compozitia. Se va forma un sirop ce va fi folosit dupa pregatirea aluatului.

Pentru aluat:
- Se amesteca intr-un bol faina, laptele praf, sarea si praful de copt.
- Se adauga ghee si se amesteca ingredientele.
- Se adauga iautul si se amesteca foarte bine ingredientele.

- Se adauga laptele si se amesteca ingredientele pana la formarea unei mase de aluat. Daca este necesar, pentru a obtine o consistenta optima a aluatului se poate adauga suplimentar putina faina.
- Se acopera vasul si se lasa aluatul sa se odihneasca aproximativ 10 minute.

- Se ung mainile cu putin ulei. Se rup bucatele de aluat din care se modeleaza mici sfere. Aceastea se pastreaza acoperite cu un prosop de bucatarie umezit pana in momentul in care vor fi preparate termic.

- Se incalzeste uleiul - este necesara baie de ulei (uleiul nu trebuie sa fie foarte incins deoarece in acest caza bucatelele de aluat se pot crapa). Se pun bucatelele de aluat cu grija, una cate una in baia de ulei - la inceput ele se scufunda in baia de ulei insa ulterior revin la suprafata (trebuie supravegheate permanent si intoarse pentru a nu se arde).

- Bucatelele de aluat bine preparate termic se scot din baia de ulei cu o spumiera. Se aseaza pe servetele absorbante din hartie pentru a indeparta excesul de ulei.

- Se stinge flacara care pastreaza fierbinte siropul pregatit. Se aseaza micile sfere de aluat preparate termic in sirop, se acopera vasul si se lasa astfel in asteptare aproximativ 20 - 30 de minute.

- Se servesc la temperatura camerei alaturi de cateva lingurite cu sirop.
Ingredientele mentionate sunt pentru 2 portii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Prajitura Cu Mere

Prajitura Cu Mere

Prajitura Cu Mere
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Chec de Post
4
Dulciuri

Chec de Post

Chec de Post
Parteneri
Mancare de bulgur cu ciuperci si fasole rosie
Bucataras.RO

Mancare de bulgur cu ciuperci si fasole rosie

Am descoperit bulgurul nu de foarte mult timp. Eu sunt mai sceptica cand este vorba de noutati, dar am mai intrebat pe unul,...

Mancare de bulgur cu ciuperci si fasole rosie
Lasagna vegetariana
Culinar.RO

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe