Faina se freaca intre palme cu untul pana se formeaza firimituri mici de aluat apoi se pune drojdia deja dospita putin in mijlocul fainii, cele doua oua si se framanta pana se obtine un aluat bun de intins (nu moale, dar nici vartos)
Se imparte in trei parti egale si se intind:
> prima foaie se puna in tava peste ea se pune un strat de gem de caise si deasupra se pune jumatate din cantitatea de nuca macinata amestecata cu zahar dupa dorinta fiecaruia.
>Se pune a doua foaie peste, din nou se unge cu marmelada de caise (gem) si se pune a doua jumatate de cantitate de nuca.
>Se acopera cu a treia foaie si se impunge cu furculita. Se coace la foc potrivit spre mai iute (dar nu iute) Se scoate din cuptor dupa ce am luat proba cu scobitoarea, se lasa la racit.
Deasupra se pune o glazura de ciocolata topita
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPentru această rețetă delicioasă m-am inspirat de la Oana de la Savori Urbane. Vă invit să o încercați și voi...
Desert chec din albusuri cu fructe confiate si sos de mureCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii