Gem de Gogonele cu Aroma de Vanilie

Complexitate
redusa
Gem de Gogonele cu Aroma de Vanilie

Ingrediente

  • 2 gogonele
  • zahar cat masa gogonelelor

Mod de preparare

2 gogonele pe care le-am taiat in 2, apoi in 4 si tot asa in felii ca pentru salata si pentru ca erau mari deci aveau si simburi le-am scos simburii.

Apoi le-am cintarit si am adaugat zahar tos in cantitate egala cu feliile de rosii. Am luat simburii scosi din gogonele si i-am trecut prin sita fara sa insist prea mult, iar lichidul obtinut l-am pus si pe el in oala cu felii (cca300 gr) si zahar (300 gr). Sucul era 80 ml.

Am lasat sa fiarba la foc mic de tot in oala de tuci - e ideala pt dulceata, nu se arde si se spala foarte bine.

Cind siropul se lega (am facut proba cu farfurioara: intr-o farfurioara cu apa rece am pus citeva picaturi de sirop si daca se transformau in bilute, ramineau compacte nu se dizolvau in apa atunci inseamna ca siropul e gata)

la final am obtinut cca 300 gr de gem.
Ii zic gem pentru ca e cel pus la fiert direct in sirop si deci cum se vede din poza feliile de gogonea s-au inmuiat si are aspectul unui gem.

Reteta este dupa sfaturile òrimite de la bunica Meliandei :hug: si :pup: la amindoua doar ca nu aveam lamaie in casa si deci am pus vanilie. O sa mai incerc si exact cum a spus dinsa ca precis iese o nebunie.

Acum stiu ca imi place gustul (pt curiosi aduce un pic a rosie, te duce cu gindul, dar este fff buna!)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Desert piersicute
Bucataras.RO

Desert piersicute

 Piersicutele intotdeauna apreciate  pe masa de sarbatoare.  

Desert piersicute
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola