Se maruntesc biscuitii la robot, apoi se amesteca bine cu untul topit si miezul de nuca. Se toarna si se intinde in forma cu margine detasabila. Se niveleaza cu o lingura. Pe marginea formei se asaza jeleurile ovale din fructe, unul langa altul, pe toata lungimea.
Se mixeaza frisca bine si, cand incepe sa se intareasca, se adauga si smantana. Se hidrateaza gelatina in 100 ml apa rece, apoi se topeste la bain marie si se adauga in frisca. Se incorporeaza si fructele maruntite de ananas, apoi se toarna peste blatul de biscuiti.
Se lasa peste noapte la frigider.
Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga miezul de nuca maruntit si se amesteca bine. Se trage de pe foc, apoi se adauga si oul batut bine, amestecand continuu si cu putere pana obtinem un amestec moale care se toarna peste prajitura. Se mai lasa 15 minute la frigider, apoi se poate felia.
Pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorIata o reteta delicioasa de tiramisu - Tiramisu reţetă originala
Tiramisu reţetă originalaCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii