Galuste in Caramel si Cocos

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Galuste in Caramel si Cocos

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • Pentru galuste:
  • 200 gr faina alba de prajituri
  • cca 150 ml apa
  • Pentru sos:
  • 100-150 gr zahar
  • 400 ml lapte de cocos
  • cca 100 ml apa din cea in care fierb galustele
  • 1 lingura de faina sau de amidon

Mod de preparare

Punem la fiert o oala cu cca 2 de apa.

Intr-un castron amestecam faina cu apa 150 ml sau cit este nevoie* ca sa obtinem un aluat moale, gumos si lipicios din care vom face galusti cu o lingura.

Inmuiati lingura in apa care fierbe (cei 2 l) apoi luati cu ea din aluatul moale si puneti galustele in apa clocotita, una cite una pina cind le terminati. Treceti cu o lingura pe fundul oalei, intre oala si galuste ca sa nu se lièpeasca de fundul acesteia. Fierbeti la foc mic si amestecati din cind in cind. Cind se ridica la suprafata ar trebui sa fie gata, dar mai bine le gustati.

Intre timp pregatiti caramelul. Puneti zaharul intr-o cratita si lasati pe foc foarte mic pina cind acesta se topeste si devine lichid cu o culoare frumoasa caramelata. Adaugati cu mare grija putina apa calda din cea in care fierb galustele si amestecati mereu ca sa se topeasca caramelul si sa obtineti un sos lichid. Adaugati si laptele de cocos si amestecati bine, lasati sa fiarba. Amestecati faina sau amidonul cu putina apa rece si obtineti o zeama pe care o varsati in sos, lasati sa fiarba la foc mic pina cind sosul se ingroasa putin.

Cu o paleta cu gaurele scoateti galustele din apa in care au fiert si le puneti in sosul dee caramel, mai lasati putin sa prinda gust si serviti.

In varianta simpla nu faceti caramelul ci in apa in care au fiert galustele (eventual mai aruncati din ea daca e prea multa) adaugati faina/amidonul dizolvat cu apa rece si amestecati bine, lasati sa fiarba pina se leaga sosul.

In varianta cu cacao faceti ca mai sus, dar adaugati si cacao pe linga amidon/faina..
In numele original - Kopai 'Ega'ega ('Ena'ena) sunt niste galuste din faina fierte si apoi servite in sos simplu, cu cacao sau caramel. o reteta traditionala din Samoa (cea independenta), desi se fac probabil cu alt nume si cu modificari si in alte insule din Oceanul Pacific.

Ca mai toate retetele din Samoa laptele de cocos nu poate lipsi.

Galustele simple din faina se fierb in apa si apoi se pun in sosul din lapte de cocos unde se mai fierb putin sau nu dupa cum va place.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Piept de pui cu sos gorgonzola
3
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
5
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Parteneri
Oua umplute pentru Halloween
Bucataras.RO

Oua umplute pentru Halloween

Particip cu mare drag la concursul acesta, mai ales ca si mie imi place setul de servire care este ca premiu, care de altfel...

Oua umplute pentru Halloween
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!