Galusca de Aur - Arany Galuska

Complexitate
redusa
Galusca de Aur - Arany Galuska

Ingrediente

  • Necesar pt aluat :
  • 700 gr faina
  • 40 gr drojdie proaspata
  • coaja de la o lamaie , rasa
  • 80 gr zahar
  • 1 praf de sare
  • cca 500 ml lapte
  • 250 gr rama topit sau untura topita
  • Umplutura:
  • 500 gr nuca macinata
  • zahar dupa gust
  • zeama de la lamaie

Mod de preparare

Laptele se incalzeste cat sa fie bine caldut , se adauga la el zaharul, sarea si drojdia si lasam sa dospeasca un pic . Punem in faina coaja de lamaie rasa si apoi adaugam laptele cu ingredientele de mai sus . Trebuie sa obtinem un aluat ca de cozonac la consistenta . Il framantam bine , pana se desprinde aluatul frumos de marginea vasului si de pe maini ,dam cu el de cateva ori de masa cu toata puterea si il lasam apoi la dospit.

Dupa ce aluatul a dospit , il rasturnam pe masa si intindem o foaie de 5 cm grosime . Foaia o taiem in fasii late de 4 cm ,si aceste fasii se taie in patrate de 4/4 cm.

O tava mai adanca se unge cu rama bine .

Cele 250 gr rama se topeste si se lasa un pic la racit . Patratele de aluat se scalda in rama topit si se aseaza una langa alta in tava.

Dupa ce am asezat primul rand de aluat se pune deasupraun strat din umplutura urmatoare: 500 gr nuca macinata se amesteca cu zahar dupa gust (punem atata zahar cat de dulce vrem sa fie) si se amesteca cu zeama de lamaie storsa.

Se aseaza deasupra umpluturii inca un rand de patratele de aluat scaldate in rama , iar se presara cu umplutura si tot asa . Ultimul rand va fi cu nuca .

Se da la cuptorul preincalzit la copt , la foc mic timp de 40- 50 min. (pana devine deasupra aurie).

Dupa ce am scos galusca din cuptor ,cu o paleta mai lata scoatem din tava. Ele se vor desface una de alta ,dar vor ramane si impreuna. Se serveste pe bucatele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Pizza Calzone
Bucataras.RO

Pizza Calzone

Am vazut pe site acest gen de pizza si m-a incantat in special blatul unde se imbina malaiul cu faina.

Pizza Calzone
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola