Fursecurile Bunicii

Complexitate
redusa
Fursecurile Bunicii

Ingrediente

  • -1 cana miez de nuca, taiata pe lungime
  • -1 cana untura / unt, la temperatura camerei (cana de 250 ml)
  • -1 cana zahar pudra (cana de 250 ml)
  • -4 galbenusuri
  • -esenta de vanile
  • -zeama si coaja de la 1 lamaie mare
  • -faina cat cuprinde (cca 10 linguri cu varf)
  • -2 albusuri
  • - zahar vanilat
  • -nuca macinata
  • Pentru servit:
  • zahar praf vanilat, optional

Mod de preparare

* Daca folositi unt, acesta trebuie sa fie moale; frecati-l ca sa aiba consistenta unturii, abia apoi umpleti cana. Nu trebuie sa-l lichefiati ca sa umpleti cana, deoarece cantitatea nu va mai fi echivalenta cu 1 cana de untura!

Taiati in felii, pe lungime, miezul de nuca. Dati deoparte.

Frecati untura / untul cu zaharul pudra pana devine o crema spumoasa.
Adaugati pe rand galbenusurile si omogenizati bine dupa fiecare.
Inglobati vanilia, zeama si coaja de lamaie.
Puneti faina cat sa obtineti un aluat putin mai moale (coca se va lipi de mana).
Infoliati si dati la rece pentru cel putin 1 ora sau pana ce aluatul se intareste.

Scoateti pe planul de lucru si formati bilute cu un diametru de cca 2 cm, apoi alpatizati-le usor.
Bateti albusurile cu zaharul vanilat.
Treceti fiecare biluta prin albus (sau puteti doar sa ungeti partea superioara cu o pensula), apoi prin nuca macinata.

Transferati intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Infigeti in fiecare cateva bucati din nuca taiata pe lungime.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 25 min, la 180 grade sau pana ce fursecurile sunt coapte si se auresc doar putin pe margine.

Scoateti tava si lasati fursecurile sa se racoreasca 5 min, apoi scoateti-le si lasati-le pe un gratar la racit.

Serviti simple sau pudrate cu zahar praf vanilat (optional).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Desert priconuci a la Cleme
Bucataras.RO

Desert priconuci a la Cleme

Cum reiese si din titlu m-am inspirat din reteta Clementinei https://www.bucataras.ro/retete/fursecuri-priconuci-79851.html....

Desert priconuci a la Cleme
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola