Fursecuri Turcesti (2)

Complexitate
redusa
Fursecuri Turcesti (2)

Ingrediente

  • Aluat:
  • -1 cana faina, cernuta
  • -1 plic praf de copt
  • -1/2 cana zahar
  • -1 ou
  • -1 galbenus
  • -3 linguri untura, la temperatura camerei
  • -1-2 linguri cacao, cernuta (optional)
  • -colorant alimentar (optional)
  • Umplutura:
  • -gem / marmelada sau amestec de albusuri batute spuma cu zahar si nuca macinata, rahat
  • -gem amestecat cu nuci ori doar nuci, dupa preferinta (optional)
  • Decor:
  • -zahar tos / zahar vanilat si / sau scortisoara pudra, optional

Mod de preparare

Amestecati faina cernuta impreuna cu praful de copt cu restul ingredientelor pana obtineti un aluat omogen.

* Daca doriti fursecuri bicolore, impartiti aluatul in doua si framantati o parte cu cacao cernuta.
* Daca doriti fursecuri de ciocolata, adaugati cacao in tot aluatul.
** Daca ii doriti colorati, inglobati cateva picaturi de colorant in aluat alb.

Inveliti in folie alimentara si dati la congelator pentru 20 min sau la frigider pentru 1 ora.

Scoateti pe planul de lucru si intindeti intr-o foaie cu o grosime de cca 1 cm. Decupati discuri cu un diametru de 4- 5 cm cu o forma circulara sau un pahar. Asezati 4 - 8 discuri in sir indian, usor suprapuse unele peste altele.

* Pentru fursecuri bicolore, alternati discurile (unul alb, unul de cacao si tot asa).

Rulati incepand de la discul neacoperit, avand grija ca acestea sa ramana usor suprapuse si sa nu se deformeze.

*** Inainte de rulare puteti pune intre discuri gem / marmelada sau amestec de albusuri batute spuma cu zahar si nuca macinata; rahat; gem amestecat cu nuci ori doar nuci.

Taiati cu grija fiecare rotocol in doua, la mijloc si rotunjiti putin partea cu taietura. Aceasta va fi baza trandafirului.

Transferati intr-o tava de briose tapetata cu hartiute speciale, cu baza in jos si aranjati / rasfrangeti putin "petalele".

Puneti tava la frigider pentru cca 25 min (ca trandafirii sa-si pastreze forma si sa nu se lase aluatul la copt).

Optional, puteti presara zahar tos / zahar vanilat si / sau scortisoara pudra.

Dati la cuptorul preincalzit pentru cca 15 min, la 180 grade sau pana ce fursecurile sunt coapte.

Scoateti pe un gratar si lasati fursecurile la racit.

Savurati "trandafirii" langa un ceai sau cafea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Supa de rosii coapte cu usturoi (Gazpacho)
Bucataras.RO

Supa de rosii coapte cu usturoi (Gazpacho)

Astazi vin cu o reteta ideala pentru caldura de afara, supa de rosii coapte cu usturoi, servita rece, cu legume proaspete gen...

Supa de rosii coapte cu usturoi (Gazpacho)
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola