Fursecuri fragede cu nuca si glazura de ciocolata

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

100 gr unt
100 gr faina
50 gr nuci macinate
50 gr zahar pudra
1 lingura rom (sau putina esenta)
un varf de sare
1 plic de vanilie
marmelada, crema de alune, crema de tortpentru lipit
glazura gata preparata de decorat sau ciocolata pe care o topim

Mod de preparare

Untul se freaca spuma cu zaharul, romul, vanilia, sare. Se adauga apoi faina si nucile macinate si se amesteca bine, fara sa se framante.

Se da la rece, circa ora, apoi se infarineaza planseta sau locul unde intindeti si facaletul si se intinde o foaie groasa de cm. Nu faceti mai subtire deoarece raman mai uscate cand se coc si se rumenesc rau.

Se taie cu forma dorita ,trecuta prin faina. Se coc in tava la foc mic. Se fac repede si nu trebuiesc sa devina prea rumene (mai mult albe)asa cum mi-a iesit mie o parte in prima tava, facandu-le mai subtiri de 1/2 cm. cu facaletul.

Reci, se lipesc cate doua cu marmelada, crema de alune sau cu alte creme. Apoi, deasupra le stropim cu ciocolata topita sau cu glazura deja gata pentru dulciuri. Fursecurile sunt fragede si cu gust de unt.
Cand se intinde foaia, nu este asa elastica, este un aluat care se desface putin, ca la tarte. Este mai bine ca aluatul sa fie impartit in doua sau trei si intins cu facaletul pe rand, procedand incet, cu facaletul dat prin faina. Aluatul se poate lipi dedesubt chiar daca punem faina si dupa ce taiem cu forma dorita ,le dezlipim cu un cutit , apoi le punem in tava. Mi-au iesit 2 tavi din aceasta compozitie.

Se pot lipi si dupa cateva zile,intre timp le conservati la loc racoros, eventual acoperite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Fursecuri fragede cu nuca si glazura de ciocolata" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

violet
•  26.04.2009 13:40:04

o sa incerc ca arata bine felicitari

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Fursecuri fragede cu nuca si glazura de ciocolata