Fursecuri cu Miere si Nuca

Complexitate
redusa
Fursecuri cu Miere si Nuca

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • -3 cani faina
  • -2 lingurite praf de copt
  • -2 cani gris, fin macinat (recomandat Semolina)
  • -1/2 cana zahar
  • -1 cana nuca prajita si macinata
  • -1 cana ulei
  • -¾ cana untura proaspata de porc sau 1 cana unt / margarina
  • -1/2 cana zeama de portocala
  • -1/4 cana coniac
  • -1/4 lingurita cuisoare pudra
  • -1/2 lingurita scortisoara pudra
  • -1/4 lingurita cardamom
  • Pentru sirop:
  • -1 cana zahar
  • -1/2 cana miere
  • -3/4 cana apa
  • -2 lingurite scortisoara pudra
  • -1/4 lingurita cuisoare intregi
  • -1/2 lingurita nucsoara pudra
  • -1/4 lingurita ghimbir pudra
  • -1 lingurita coaja rasa de portocala
  • Pentru decor:
  • -nuca prajita si macinata

Mod de preparare

Pentru sirop:
Puneti la fiert toate ingredientele pentru 3- 4 min din momentul cand a inceput sa clocoteasca siropul, amestecand pentru a se dizolva complet zaharul. Supravegheati siropul pe timpul fierberii deoarece are tendinta de a da pe dinafara vasului. Dati deoparte si lasati la racit. Indepartati cuisoarele.

Pentru aluat:
Amestecati intr-un bol mai mare faina cernuta impreuna cu praful de copt, grisul, nuca, zaharul si condimentele (cuisoare, scortisoara, cardamom).

Separat, amestecati untura de porc topita si racita (untul / margarina), zeama de portocala, coniacul si uleiul.
Turnati peste compozitia cu faina si amestecati doar cat sa se omogenizeze ingredientele. Atentie! Nu framantati aluatul; fursecurile vor deveni tari si uleiul se va separa de restul ingredientelor, ceea ce nu este de dorit.

Luati cantitati mici de aluat; modelati-l pe masa de lucru ca pe o plastelina, sub forma de paralelipiped si taiati in bucatele potrivite (nu rulati aluatul pentru ca se va rupe si sfarama).

Aplatizati fiecare bucata cu o furculita, imprimand in acelasi timp, pe o fata, urmele lasata de dintii acesteia.
Transferati fursecurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, usor distantate si strangeti putin capetele aluatului, dandu-le o forma de barcuta.

Dati la cuptorul incins, la 190 grade pana sunt coapte si incep sa se aureasca frumos. Supravegheati-le deoarece au tendinta sa se arda la partea inferioara.

Scoateti tava din cuptor si lasati 5 min sa se racoreasca (fiind foarte fragede au tendinta sa se rupa si sa se sfarme, de aceea acordati-le cele 5 min sa se intareasca putin).

Transferati din tava cate 4-6 fursecuri in vasul cu sirop rece, asteptati 1 min, intorceti pe partea cealalta, lasati inca 1 min, apoi scoateti-le cu o paleta direct intr-un bol cu nuca prajita si macinata. Rotiti-le sa fie imbracate de nuca pe toate fetele. Asezati pe un platou.

Serviti delicioasele fursecuri care se topesc singure in gura; sunt deosebit de aromate si foarte, foarte fragede.
Se pot pregati cu mai multe zile inainte. Se pastreaza la temperatura camerei, devenind din ce in ce mai fragede, cu trecerea timpului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Piept de pui cu gogosari in sos
Bucataras.RO

Piept de pui cu gogosari in sos

Intr-o zi, ma uitam la emisiunea Neatza si am vazut aceasta reteta pregatita de Vladutz! M-a incantat foarte mult cum a...

Piept de pui cu gogosari in sos
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!