Fursecuri cu Ciocolata (I)

Complexitate
redusa
Fursecuri cu Ciocolata (I)

Ingrediente

  • Pentru 35 buc:
  • -150 g faina
  • -125 g unt la temperatura camerei
  • -40 g amidon
  • -80 g zahar pudra
  • -2 linguri cacao
  • -1/2 lingurita praf de copt
  • -1 varf de sare
  • -2 galbenusuri
  • Umplutura:
  • -150 g ciocolata de buna calitate
  • -1 lingura smantana pentru frisca sau lapte
  • Pentru decor:
  • - 4-5 linguri zahar tos

Mod de preparare

Cerneti intr-un bol faina impreuna cu praful de copt, cacao, amidon si sare.

Amestecati-le cu untul moale taiat bucatele, galbenusurile, zaharul pudra si framantati bine pana se obtine un aluat omogen.
Inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 30 min.
Impartiti aluatul in bucatele mici de circa 14-15 g fiecare si dati-le forma rotunda.

Tavaliti fiecare biluta, pe jumatate, prin zahar tos si asezati-le distantat intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu partea trecuta prin zahar in sus.

Faceti cate o gropita in mijloc cu ajutorul unui degetar.
Dati la cuptorul preancalzit pentru aproximativ 15 min, la 180 grade sau pana ce sunt coapte.

Lasati-le in tava 5 min sa se racoreasca, apoi scoateti-le pe un gratar si lasati la racit.

Intre timp, topiti pe bain-marie ciocolata impreuna cu smantana pentru frisca sau laptele.
Umpleti fiecare gropita cu ciocolata calduta si lasati apoi pana se intareste.

Serviti-le pe un platou, eventual alaturi de alte tipuri de fursecuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Pulpe de pui cu pesmet si susan, la cuptor
Bucataras.RO

Pulpe de pui cu pesmet si susan, la cuptor

De ceva vreme am salvat in retete favorite aceast preparat al bucatarasului Costeo si m-am gandit ca ar fi timpul sa-l...

Pulpe de pui cu pesmet si susan, la cuptor
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola