Fursecuri cu Chipsuri de Ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri cu Chipsuri de Ciocolata

Ingrediente

  • - 150 g unt nesarat, moale
  • - 125 g zahar brun
  • - 100 g zahar tos
  • - 2 lingurite cu esenta de vanilie
  • - 1 ou rece (proaspat scos din frigider)
  • - 1 galbenus rece (proaspat scos din frigider)
  • - 300 g faina alba proaspat cernuta
  • - 1/2 lingurita cu bicarbonat de sodiu
  • - 325 g chipsuri de ciocolata sau bucati de ciocolata

Mod de preparare

- Se pregatesc toate ingredientele (eu am folosit un amestec de 200 g chipsuri de ciocolata si 125 g bucati de ciocolata).
- Se incalzeste cuptorul la 170 grade c.
- Se tapeteaza o tava mare pentru cuptor cu hartie de copt.

- Se amesteca intr-un bol faina si bicarbonatul. Se incorporeaza in acest amestec chipsurile / bucatelele de ciocolata.
- Se pune zaharul brun si zaharul tos intr-un bol. Se adauga untul topit si racorit. Se mixeaza amestecul.

- Se mixeaza intr-un bol oul rece, galbenusul rece si esenta de vanilie pana cand amestecul devine cremos, spumos.

- Se amesteca cele doua compozitii pregatite anterior (zaharul mixat in prealabil cu untul si oul, galbenusul mixate cu esenta de vanilie). In amestecul omogen obtinut se incorporeaza treptat compozitia solida (amestecul de faina, bicarbonat de sodiu, chipsuri / bucati de ciocolata).

- Se iau din compozitie mici cantitati de aluat cu o lingura rotunda de 60 ml pentru inghetata si se aseaza in tava pregatita, la distanta de 8 cm unele de altele (daca nu doriti sa folositi o lingura pentru inghetata, puteti portiona si modela aluatul cu palmele).

- Fursecurile se coc in cuptorul preincalzit timp de 15 - 17 minute sau pana cand sunt usor rumenite la suprafata (intre timp, pana se coc primele fursecuri, compozitia se pastreaza la frigider).

- Fursecurile coapte se lasa sa se raceasca in tava timp de aproximativ 5 minute inainte de a le aseza pe un gratar (imediat ce le scoateti din cuptor, fursecurile sunt moi si se deformeaza usor la atingere insa dobandesc consistenta in cateva minute).

- Fursecurile se pot pastra timp de 3 - 5 zile in cutii de tabla bine inchise.
Ingredientele mentionate sunt necesare pentru 16 fursecuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Desert prajitura turnata cu mere si crema de smantana
Bucataras.RO

Desert prajitura turnata cu mere si crema de smantana

Pentru această rețetă delicioasă m-am inspirat de pe blogul Savori Urbane. Este foarte aromată și se pregătește...

Desert prajitura turnata cu mere si crema de smantana
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola