Fursecuri (Biscuiti) cu Mac

Complexitate
redusa
Fursecuri (Biscuiti) cu Mac

Ingrediente

  • pentru o tava mare
  • aluat
  • 150 gr faina
  • un varf de sare
  • 100 gr unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 60 gr zahar
  • 1 ou
  • umplutura
  • 120 gr mac
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri de zahar
  • cateva picaturi aroma de vanilie

Mod de preparare

Se prepara aluatul, amestecand bine toate ingredientele. Trebuie sa fie un aluat nici moale, nici tare. Daca ni se pare cam moale aluatul, se adauga faina. Mie mi s-a parut cam moale si am adaugat faina. Aluatul se pune intr-o folie alimentara si se da la rece, aproximativ 30 de minute.

Umplutura:
Se macina macul, se pune la fiert (la foc mic) cu zaharul si laptele, mai putin esenta de vanilie. Cand devine o compozitie cremoasa, laptele scade, se scoate de pe foc.

La sfarsit se adauga si esenta sau aroma de vanilie, dupa care se lasa sa se raceasca. Se scoate aluatul din frigider, se intinde o foaie dreptunghiulara groasa cam de 0,5 cm. eventual pe o foaie de hartie de cuptor, apoi deasupra pe toata suprafata se intinde crema de mac.

Se ruleaza bine, apoi rulada infasurata cu hartia de cuptor (sau o folie alimentara) , asa intreaga se pune in congelator. Se tine cam 20-30 minute pana cand se intareste suficient. Asa, cand taiem dupa aceea in felii, nu se vor turti si raman rotunde. Se scoate din congelator si se taie late felii cam de 1-1,5 cm.

Se pun in tava, se coc in cuptorul incalzit, la foc potrivit, pana se rumenesc
Cand am vazut fursecurile facute de Liana10 pe blogul ei, mi-a ramas gandul la ele.

Eu le-am facut doar din jumatate cantitate ingrediente. Chiar daca in compozitia aluatului se punea 1 ou, am preferat sa-l pun oricum, dupa mine era nevoie. La umplutura ea a pus mac impreuna cu migdale, eu am pus doar mac.

Aceasta reteta este asa cum le-am facut eu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei
Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Desert prajitura Deliciu - o alta varianta
Bucataras.RO

Desert prajitura Deliciu - o alta varianta

Cred ca toata lumea cunoaste prajitura deliciu si cat este de buna. De data aceasta am vrut aceeasi prajitura delicioasa dar...

Desert prajitura Deliciu - o alta varianta
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola