Fursecuri Bio cu Merisor

Complexitate
redusa
Fursecuri Bio cu Merisor

Ingrediente

  • 175 grame unt bio
  • 85 grame zahar bio brut din trestie
  • 1/2 lingurita vanilie pudra Bourbon bio
  • 250 grame faina bio integrala de alac
  • 75 grame nuci bio
  • 75 grame merisor uscat bio

Mod de preparare

Dupa opinia mea este cea mai usoara reteta de fursecuri (am gasit-o intr-o revista GoodFood de prin 2011).

Macinam zaharul cu o risnita si il transformam in zahar pudra.

Framantam cu mainile untul topit la temperatura camerei, cu zaharul si vanilia. Adaugam faina si framantam in continuare apoi adaugam nucile si merisorul (nucile trebuie sa fie bucati cit mai mari)

Facem niste rulouri de 5 cm diametru, le infasuram in folie si le punem la congelator 15-20 minute.

Daca vrem sa facem o cantitate mai mare de aluat putem sa o pastram in congelator pina la maximum 3 luni si sa coacem de fiecare data doar cit avem nevoie.

Incalzim cuptorul l 180 grade (treapta 4). Taiem felii de 1 cm grosime, asezam feliile intr-o tava de copt pe care am pus in prealabil hartie de copt si le coacem 15 minute. Le lasam la racit in tava de copt.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Desert tort red velvet sau catifea rosie
Bucataras.RO

Desert tort red velvet sau catifea rosie

Primavara, martisoare, ghiocei... Ce s-ar mai potrivi la fix in acest tablou de martie? Exact: un desert fin! Tortul Red...

Desert tort red velvet sau catifea rosie
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola