Frigarui din Fructe

Complexitate
redusa
Frigarui din Fructe

Ingrediente

  • 1 mar
  • 1 para
  • 12 capsuni
  • 1 buc ananas proaspat (sau o conserva de ananas)
  • 1 ciorchine de strugure
  • 1 banana
  • 2 nuci de cocos (sau nuca de cocos macinata si uscata si lapte de cocos)
  • 100 grame faina
  • 3 linguri de unt
  • 20 grame scortisoara
  • 1 ou
  • 12 buc betisoare de frigarui (din lemn, bambus)
  • 100 grame miere
  • 100 grame nuca macinata sau migdale macinate

Mod de preparare

O reteta gustoasa si foarte rapida. o servim la micul dejun sau la desert, oricind este o reteta delicioasa, din fructe proaspete pe care le alegem in functie de sezon si dupa preferinte.

Spalam fructele, le decojim si le taiem bucatele. Nuca de cocos o spargem cu grija astfel incit sa nu ne curga laptele din ea, punem laptele intr-un recipient si radem miezul in alt recipient.

Punem bucatile de fructe pe betisoarele de frigarui. Este foarte distractiv sa faceti aceasta operatiune impreuna cu copiii dar avand grija sa nu se intepe in betisoarele de frigarui. Eu am pregatit aceasta retete impreuna cu Alessia, nepoata mea pasionata de bucatarie!

Pe un platou amestecam faina cu scortisoara, in alt recipient amestecam oul cu laptele de cocos (sau orice alt lapte, preferabil vegetal-cel de ovaz este delicios!).

Trecem fiecare frigaruie prin amestecul de faina cu scortisoara.
Apoi prin amestecul de ou cu lapte.
Presaram nuca de cocos.

Punem o lingura de unt in tigaie si dupa ce se topeste punem frigaruile in tigaie si le prajim cite 2-3 minute pe fiecare parte. Intr-o tigaie intra cam 4 frigarui in acelasi timp. Dupa ce prajim fiecare transa de frigarui mai adaugam cite 1 lingura de unt la topit.

Dupa ce prajim toate frigaruile, punem mierea intr-o tigaie si o incalzim la temperatura mica (nu mai mult de 40 de grade), adaugam nuca /migdalele macinate si amestecam. Coacem pe aragaz pina cind amestecul devine fluid. Cu acest sos ornam frigaruile. Pofta Buna!

Daca va ramin fructe si nu mai aveti chef de frigarui, le puteti folosi la o salata de fructe (asa cum am facut eu).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Ciorba de loboda acrita cu bors
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de loboda acrita cu bors

Ciorba de loboda acrita cu bors
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Desert tort 52
Bucataras.RO

Desert tort 52

Am pornit de la reteta de prajitura Bucuresti a Simonei Callas si i-am facut un tort lui Vali, La multi ani ! Mi-a dat ceva...

Desert tort 52
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!