Fondant de Patiserie/bombonarie

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Fondant de Patiserie/bombonarie

Ingrediente

  • 1kg zahar
  • 100 ml miere de albine (calitate buna)
  • 300 ml apa

Mod de preparare

Procesul de preparare nu este greu dar este putin mai deosebit in sensul ca trebuie atentie mare de tot la amanunte.

Deci zaharul si apa se pun intr-un vas curat. Se pune pe foc la flacara mica si se lasa asa sa fiarba (sa se topeasca) . Din momentul in care s-a topuit zaharul se micsoareaza flacara si mai mult si acuma incepe atentia marita. Flacara trebuie tinuta mica pentru a preveni stropii prea multi care vor sari in timpul fierberii.

Trebuie sa avem pregatita o pensula cu par nu pensula de silicon sau in lipsa unei pensule bune sa avem la indemana cateva prosoape de bucatarie din hartie.

Deci, servetele de hartie se rup in bucatele mici si mereu trebuie sa le inmuiem in apa rece si sa stergem marginea vasului de eventualele cristale (stropi) de zahar care se vor forma pe peretii vasului.

Timpul de fierbere este, in general cam jumatate de ora. Proba pentru fondant se ia periodic in felul urmator. Se pune langa aragaz un pahar cu apa rece, chiar cu gheata daca se poate si din cand in cand se introduc doua degete (aratatorul si degetul mijlociu) in apa dupa care se introduc in vasul cu zahar fierbinte si smulgem putin din compozitie.

Lipim degetele dupa care le departam putin (jumate de centimetru) si daca ramane un fir legat de zahar atunci fondantul nostru e gata, daca firul de zahar nu e destul de legat mai fierbem. Intre timp pregatim un vas de sticla si un mixer. In vasul de sticla punem, prin stropire cateva piocaturi de apa rece dupa care lasam deoparte.

Cand zaharul topit ramane intre degete intr-un fir destul de gros si consistent, adaugam cele 100 ml miere si mai fierbem inca 5-7 minute dupa care luam de pe foc. Turnam zaharul lichid in vasul de sticla si apoi introducem mana in apa rece dupa care stropim suprafata zaharului pentru a-l opri din fiert.

Lasam 2-3 minute sa se racoreasca dupa care, cu mixerul, incepem sa batem.
Fondantul isi va schimba consistenta si culoarea vazand cu ochii.
Pozele, spun eu, sant concludente.

Cand obtinem o pasta groasa, vascoasa incetam baterea si rapid punem intr-un borcan pentru pastrare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
FRIPTURA FIARTĂ DE PUI
Bucataras.RO

FRIPTURA FIARTĂ DE PUI

Aduc această rețetă pentru cei care au pui crescuți în curte. Eu am preparat-o cu pui din comerțul capitalist, timpul...

FRIPTURA FIARTĂ DE PUI
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!