Far Breton

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Far Breton

Ingrediente

  • 1/2 l lapte
  • 75 g zahar
  • 250 faina
  • 2 oua
  • putina sare
  • o bucatica de unt cam 30 de grame
  • 2 linguri estenta de vanilie

Mod de preparare

Punem faina zaharul si sarea intrun castron, ouale le batem si le incorporam in faina si invartim pana se omogenizeaza.

Laptele il incalzim pe foc si punem bucatica de unt inauntru sa se topeasca si cand ajunge la punctul de fierbere punem vanilia si oprim.

Laptele asa cald il punem cate putin peste compozitia optinuta din faina, zaha, ou si invartim cu un tel sa nu avem gogolosi.

Prunele daca sunt prea uscate le puteti pune la inmuiat in apa calda cu putin rom sau
puteti pune un pliculet de ceai in apa calda. La mine nu a fost nevoie findca prunele erau moi.

Intr o tava de yena sau de ceramica ungeti cu unt puneti foaie de pergament si turnati compozitia care este destul de lichidoasa, puneti prunele si stafide daca vrei.

Dati la cuptorul incalzit la 450F (230C) 15 min, dupa care reduceti la 400F (200C) inca 15 min, la 360 f (180) inca 15 min.

Cand se scoate afara se inpunge cu o scobitoare in cateva locuri si ea se va lasa.

Se serveste calduta, dar si rece de la frigider in zilele de vara calduroase.
Eu am primit aceasta reteta de la un coleg de origine Franceza, Far breton este un desert traditional din regiunea Bretania.

E bun si caldut, dar mie personal imi place rece, vara e un desert foarte racoritor.

Eu am facut cateva modificari, in loc de zahar am folosit zahar brun si aveam cateva visine si le am adaugat si pe ele.

Este foarte usor si simplu de facut cu putine ingrediente.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Desert tort red velvet sau catifea rosie
Bucataras.RO

Desert tort red velvet sau catifea rosie

Primavara, martisoare, ghiocei... Ce s-ar mai potrivi la fix in acest tablou de martie? Exact: un desert fin! Tortul Red...

Desert tort red velvet sau catifea rosie
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola