Gelatina se pune in apa rece si se lasa cateva minute (se poate pune direct in cafea sau se foloseste circa 4 linguri de apa). Daca se foloseste baton de vanilie, se despica pe jumatate se scot semintele si se pun in laptele de frisca.
Se combina apoi cu zaharul, cu cafeaua si cu gelatina, pe foc, pana se infierbanta si incepe sa fca bule pe margine dar nu da in clocot. Se ia de pe foc, se pune esenta de vanilie, in cazul in care se foloseste aceasta in locul batonului de vanilie.
Se iau 6 cupe (sau 8 depinde de marimea lor) se ung putin de tot cu ulei si lichidul se strecoara prin sita, in fiecare. Se acopera cu film alimentar si se da la frigider peste noapte.
Pentru sosul de ciocolata, se pun bucatile rupte in vas deasupra baii de abur, se amesteca pana se topeste toata ciocolata, dupa care se ia de pe foc si se adauga cafeaua preparata. Se omogenizeaza bine si se serveste cu panna cotta.
Se decoreaza cu bucatele de ciocolata si boabe de cafea.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm pornit de la a face orez cu maruntaie de pui, dar la final a rezultat fasole verde. Au taiat socri mei cativa pui la tara...
Mancare de fasole verde cu maruntaie de puiIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii