Eclere cu crema de ananas

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Eclere cu crema de ananas

Ingrediente

  • Pt aluatul :
  • -125 gr faina
  • -100 gr ulei sau margarina
  • -250 ml apa
  • -putina sare
  • -3 oua mari
  • Pt crema :
  • -1 cutie compot de ananas
  • -vom folosi toata pulpa si 100 ml sirop
  • -150 gr zahar
  • -30gr amidon
  • -3 galbenusuri
  • -100 ml frisca
  • -100 gr mascarpone

Mod de preparare

Eclerele
Intr-o craticioara de 1 litru, se pun la fiert apa, grasimea si sarea. Cand da primul clocot, se da deoparte craticioara si se adauga toata faina, amestecand energic. Amestecam pana cand aluatul se strange tot si se desprinde de pe peretii vasului. Lasam aluatul la racit.
Cand este aprope rece, se adauga ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.
Pe o tava mare, tapetata cu hartie de copt, formam eclerele, cu ajutorului unui pos. Lasati distanta intre ele, deoarece vor creste la cuptor.
Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C.
Atentie mare: nu deschidem cuptorul in primele 20 minute. Trebuie coapte cam 30 -35 minute, nu mai putin.

Crema :

Dintr-o conserva de ananas, vom folosi toata pulpa si doar 100 ml sirop.
Conserva de ananas o strecuram.
Pulpa de ananas o punem intr-un blender si o pasam bine ca sa obtinem un piure. Intr-o oala, punem galbenusurile, amidonul, sucul de ananas si zaharul si le amestecam bine ca sa nu fie gogoloase.
Punem oala pe foc mic si amestecam in continuu, pana cand obtinem o crema groasa ca si o budinca.
Lasam la racit acoperita cu o folie alimentara.
Separat, batem 100 ml frisca cu 100 gr mascarpone.
Cand crema este rece bine, amestecam frisca cu mascarpone cu crema fiarta si cu piureul de ananas, fara zeama pe care o mai lasa.
Umplem eclerele si le decoram dupa cum ne place,

Aluatul copt se poate pastra mai mult timp, in hartii de plastic inchise ermetic sau congelate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Aperitiv gofre cu legume si mozzarella
Bucataras.RO

Aperitiv gofre cu legume si mozzarella

Tare bune au fost aceste gofre! Aparatul de gofre Duraceramic Breville este foarte util in bucatarie. Poti pregati...

Aperitiv gofre cu legume si mozzarella
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola