Dobos

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Dobos

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • - 8 oua
  • -8 linguri zahar
  • -8 linguri faina
  • -1 praf de copt
  • Crema:
  • -4 oua
  • -200 gr ciocolata amaruie
  • -200 gr zahar
  • -300 gr unt
  • -4 linguri apa Decor: putina ciocolata maruntita

Mod de preparare

Ouale se separa. Albusele se bat spuma tare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema si isi dubleaza volumul. Apoi se amesteca cele doua compozitii si se adauga faina si praful de copt. Se amesteca de sus in jos cu o spatula. Se intinde cu cutitul pe foaie de copt 4 foi mai mari. Se coc la foc potrivit cam 6-7 minute fiecare foaie.
Pentru crema mixam ouale cu zaharul si cele 4 linguri apa pana devine ca o crema si isi dubleaza volumul. Apoi se continua baterea pe baie de aburi pana se topeste zaharul si se ingroasa putin. Se lasa la racit circa 2-3 minute si apoi adaugam ciocolata taiata mai marunt. Se foloseste un tel. Se amesteca bine pana se topeste toata ciocolata si vom obtine o crema maro. Se lasa la racit la frigider cateva ore bune pana se intareste bine. Untul se freaca in prealabil si apoi adaugam cate putin din compozitia de ciocolata. Astfel obtinem crema pentru dobos.
Fiecare foaie de dobos se taie in doua astfel obtinem 8 foi mai mici si lungi din cele patru foi mai mari.
Se unge fiecare foaie cu crema se suprapun si se orneaza dobosul cu ciocolata razuita sau bombonele decorative (dupa preferinte).
Este o prajitura mai rafinata dar deosebit de gustoasa si aspectoasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Aperitiv briose cu legume si sunca presata
Bucataras.RO

Aperitiv briose cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Aperitiv briose cu legume si sunca presata
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!