Desert Molten Lava

Complexitate
redusa
Desert Molten Lava

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 110 g ciocolata neagra intre 70-80% (fara lecitina sau grasimi vegetale)
  • 110 g unt nesarat (82%)
  • 4 oua ecologice
  • 120 g zahar muscovado sau demerara
  • 2 linguri extract de vanilie
  • 70 g faina de grau alba

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 230 c (gaz 8).
Intr-un bol termorezistent pe o baie de abur topiti ciocolata si untul apoi lasati deoparte. Intr-un alt bol cu telul bateti ouale, zaharul si extractul de vanilie. Indeajuns doar sa incorporati bine zaharul. Turnati amestecul de ciocolata peste acestea si amestecati.

Cerneti faina dupa care inglobati usor si aceasta cu restul de ingrediente. Ungeti 4 forme (cu fund) sau boluri mici termorezistente cu putin unt sau ulei de sambure de struguri. Puneti o folie de aluminiu intr-o tava.

Impartiti amestectul in mod egal in boluri, aranjati-le pe tava apoi tineti la cuptor intre 8-10 minute. Scoateti-le si lasati sa se raceasca aproximativ 5 minute dupa care puneti o farfurie pe fiecare bol si rasturnati acestea.

Desertul ar trebui sa iasa fara probleme dar daca dintr-un motiv sau altul nu reusiti ajutati-va cu o lingura (daca e bol) sau un cutit desprinzand de pe marginile. Cerneti putina cacao deasupra si lasati sa se raceasca cel putin la temperatura camerei inainte de a servi.
Aceasta este o reteta preferata pe care o aveam in gand demult sa o impartasesc. Este un desert simplu, repede de facut si relativ foarte delicios. Reteta traditionala nu contine faina dar cand putin imi place mai mult acel chec subtire care se formeaza pe margini avand atat textura cat si gustul unor negrese.

Puteti servi simplu, cu inghetata, frisca sau cu fructe proaspete. Personal imi place sa il servesc simplu cu cacao deasupra. Este considerat un afrodisiac atunci cand este servit cu capsune.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Budinca de cozonac cu cirese si stafide
Bucataras.RO

Budinca de cozonac cu cirese si stafide

Eu nu am folosit cozonac, deoarece nu a mai ramas nicio coaja, dar , in schimb mi-a ramas putina pasca , reteta aici...

Budinca de cozonac cu cirese si stafide
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!