Desert cu Rubarba

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Desert cu Rubarba

Ingrediente

  • 500 gr rabarbar
  • 100 gr zahar
  • zeama de portocala
  • 500 gr iaurt
  • 2-3 lg miere
  • foetaj
  • scortisoara + zahar

Mod de preparare

Rabarbarul, Rubarba etc. Nu ma leg de vedeta primaverii - capsuna - ci de umilul rabarbar, pe care eu il gust cu mai multa placere decat capsunile din import, care nu mai au nici o asemanare cu gustul adevaratelor capsuni.

Deci, uite un rabarbar la pahar:

Va trebuie o juma de kil de rabarbar taiat din 2 in 2 cm, 100 gr de zahar si zeama unei jumatati de portocala. Puneti astea pe foc miculet si fiebeti 20 de minute cu capac si ochii in patru - daca focul e prea tare, stati cu ochii ca pe butelie!

Puneti la rece facaciunea.

Scoateti de la rece un aluat foetat, intindeti-l cu sucitorul pe un strat de zahar tos presarat din plin cu scortisoara si taiati-l in dreptunghiuri lungi pe care apoi le impartiti in triunghiuri (diamond shape)

Puneti la incins o tigaie de teflon, frigeti-i la foc mediu si mila la fel - doar vreo 30 de secunde pe fiecere parte - si scoateti-i pe un platou larg, separat unul de altul pana se racesc (tendinta lor este sa devina intimi pana la lipire, ceea ce nu e permis sub ochii nostri vigilenti)

Cand terminati de fript, treceti la frecat niste iaurt in care puneti cata miere va lasa inima, arterele coronariene si gustul (rabarbarul nu e dulce, cu toate cele 100 gr de zahar ...)

Construiti intr-o sonda, un strat de iaurt, unul de rabarbar si tot asa cat va tine paharul!

Gustul este divin - si nu e capsuna, e rabarbar

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Pulpe de pui cu cartofi
Bucataras.RO

Pulpe de pui cu cartofi

Pulpe de pui cu cartofi
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola