Deliciu cu crema de dovleac copt

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Deliciu cu crema de dovleac copt

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura pudra de roscove
  • 1 lingura varfuita de faina de migdale,
  • un praf de sare
  • 1 lingura de ulei
  • crema de dovleac:
  • 2 felii de dovleac copt cu cate o lingura de zahar
  • un praf de zahar
  • 2 stelute de anason
  • 100 ml frisca lichida
  • un plic de gelatina
  • crema 2:
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri de pudra de roscove
  • 1 lingura de zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 plic de gelatina(10 g)
  • decor:
  • dulceata de dovleac si migdale prajite si maruntite

Mod de preparare

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se intareste ca bezeaua, galbenusurile se mixeaza cu lingura de ulei si se incorporeaza in bezea. Se adauga in ploaie, faina amestecata cu faina de migdale si pudra de roscove. Se rastoarna aluatul in forma cu inel detasabil, tapetata cu hartie de copt si se da la copt primele 5 minute la foc iute, apoi reglam la foc potrivit si coacem inca 20 minute, pana ce blatul se coace uniform. Se desface forma si se lasa sa se raceasca bine blatul.
Dupa ce s-a racit blatul, se taie pe orizontala in 3 discuri egal de groase.
Primul disc se asaza in forma in care am copt blatul. Se curata miezul de pe felii de dovleac copt. Se opreste o mana de miez taiat cubulete mici, restul se da la blender pana obinem un piure fin si aromat. Se mixeaza frisca pana se intareste, se amesteca cu piureul de dovleac copt si se adauga un plic de gelatina (10 g)hidratat in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Se toarna piureul peste primul disc de blat asezat in forma, apoi se presara cubuletele de dovleac copt oprite. Se asaza deasupra al 2 lea disc de blat si se preseaza usor cu mana.
Se mixeaza cele 200 ml de frisca pana se intareste bine,apoi se adauga zaharul pudra aromat si pudra de roscove. In tot amestecul se incorporeaza plicul de gelatina hidratat in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Se toarna deasupra celui de al 2 lea disc din forma, apoi se asaza deasupra ultimul disc, presam cu mana usor si intindem un strat uniform de dulceata de dovleac (se fierb 2 maini de cubulete de dovleac cu o cana de zahar, un praf de scortisoara si la ultimele clocote se adauga o steluta de anason), presara deasupra migdalele prajite si zdrobite. Se lasa in forma cateva ore, la frigider, de preferat de seara pana a 2 a zi, apoi se poate taia.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Desert tort cu crema caramel si mousse de zmeura
Bucataras.RO

Desert tort cu crema caramel si mousse de zmeura

 Un tort super delicios si foarte bun! Nu este dulce, greoi sau gretos. Un tort acrisor si lejer, numai bun pentru...

Desert tort cu crema caramel si mousse de zmeura
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola