Degetare

Complexitate
redusa
Degetare

Ingrediente

  • -120 g unt, la temperatura camerei
  • -80 g zahar brun (sau amestec de zahar alb si brun ori alb)
  • -1 plic zahar vanilat sau esenta de vanilie
  • -1 ou
  • -140-150 g faina
  • -1/2 varf de cutit praf de copt
  • -1 praf de sare
  • -100 g nuci / alune / migdale, usor prajite si tocate grosier
  • -1/2 borcan dulceata / gem de visine / de capsuni, peltea, etc
  • - visine conservate / visine din visinata sau bucatele de ciocolata ori de rahat colorat, dupa preferinta

Mod de preparare

Mixati untul moale cu zaharul si vanilia pana devine un amestec cremos, apoi puneti galbenusul.
Adaugati faina cernuta impreuna cu praful de copt si sarea.

Din aluatul obtinut formati bilute cu un diametru de 2- 2,5 cm. Tavaliti-le intai prin albusul usor batut cu o furculita, apoi prin nuca (alune / migdale), tocata grosier.

Transferati direct intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Faceti in fiecare biluta o adancitura cu degetul pe care o umpleti cu dulceata / gem / peltea peste care puneti 1 visina / bucatele de ciocolata sau de rahat, dupa preferinta.

Dati la cuptorul incins pentru cca 15 min, la 180 grade sau pana ce sunt facute si incep usor sa se rumeneasca.

Scoateti-le din tava, lasati sa se racesca pe un gratar, apoi serviti.
Se fac extrem de usor.
Sunt aspectuoase, tare fragede, minunat de gustoase si fine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Moelleux au chocolat
Bucataras.RO

Moelleux au chocolat

O prajitura frantuzeasca deosebit de delicioasa, de data aceasta cu Amaretto pentru un gust fin, minunat!

Moelleux au chocolat
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola