1/ Taiati extremitatile fructului
Taiati cate o felie subtire din partea de sus si din cea de jos a fructului, in asa fel incat pulpa sa fie expusa.
2/ Curatati coaja si pielita alba
Puneti fructul pe un blat drept. Urmati curburile fructului si curatati atat coaja, cat si pielita alba, folosindu-va de un cutit de bucatarie. Continuati in acest mod de jur- imprejurul fructului.
3/ Indepartati orice urma de pielita alba
In general, este dificil sa se inlature toata pielita alba in acelasi timp cu decojirea. Pentru a curata bine fructul, desprindeti si indepartati fiecare bucatica de pielita alba printr-o miscare fina de fierastrau a cutitului de bucatarie.
4/ Taiati transversal fructul, cu ajutorul unui cutit de bucatarie, obtinand rondele de latimea dorita. Folositi conform retetei.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii