Cuiburi cu Cirese Amare si Caise

Complexitate
redusa
Cuiburi cu Cirese Amare si Caise

Ingrediente

  • Un pachet foi de placinta
  • 150 g unt sau margarina topita
  • suc de fructe sau sirop facut din un pahar cu apa+5 linguri de apa+vanilie
  • 250 g cirese amare
  • 200 g caise coapte
  • 300 g zahar

Mod de preparare

1. Se pregateste o tava de copt tapetata cu hartie pentru copt. Foile de placinte se dezgheata apoi se ia cate 2 foi si se ung bine cu margarina (unt) topita, lasand capetele pe latime neunse, cam 2 cm.

Se aseaza o vergea sutire la mijloc, apoi se pliaza peste ea, in doua, asezand capetele neunse, unul peste altul, apoi incretim usor foile cu mana pe vergea, tragand usor de ea si scotand-o dintre foi, apoi arcuim usor ruloul in asa fel incat incat partea incretita sa fie la margine iar partea neunsa in mijloc, care va sustine umplutura, sa fie baza cuibului.

Se aseaza cu grija in tava unul langa altul, apoi se da la copt, cca 15 min. Pana se rumenesc usor.

2. Cireselor amare, spalate li se scot samburii cu o agrafa apoi se dau in cateva clocote cu 150 g zahar, pana obtinemun sirop legat (nu se fierb mult)
La fel se procedeaza si cu caisele spalate si taiate felii grosute, cu restul de zahar ramas.

3. Se scoate tava cu, cuiburile fierbinti si se insiropeaza fiecare cu 2-3 linguri de sirop sau suc de fructe apoi se lasa sa se raceasca putin. In fiecare cuib se pune cu o lingura umplutura de cirese amare sau caise feliate. Se servesc dupa ce s-au racit bine.

Deasupra se poate paresara miez de nuca prajit si maruntit.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Ciorba de vara cu legume
Bucataras.RO

Ciorba de vara cu legume

Tare-mi plac legumele, tot felul de combinatii...asta e una din cele mai simple ciorbe zic eu!

Ciorba de vara cu legume
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola