Croissant cu Gem de Caise

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Croissant cu Gem de Caise

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400 g faina 000
  • 230 ml lapte caldut
  • 70 g zahar tos
  • 20 g drojdie proaspata
  • un praf de sare
  • coaja rasa de portocala
  • Pentru pasta de unt:
  • 250 g unt
  • 100 g faina 000

Mod de preparare

Preparare aluat: se adauga intr-un vas faina, sarea si coaja de portocala. Drojdia se amesteca cu 2 lingurite zahar din cantitatea de 70 g si cu putin din laptele caldut, pana se dizolva, dupa care se adauga peste faina. Se adauga si laptele, dupa care se framanta un aluat elastic si nelipicios, usor molcut. Se lasa la crescut cel putin 1 ora, la loc cald.

Preparare pasta de unt: untul rece se taie cuburi si se amesteca in robot cu faina, pana se obtine o pasta groasa, care se pune cu ajutorul unei spatule pe folie de plastic. Se acopera apoi cu folie, si de aplatizeaza cu facaletul, pana se obtine un dreptunghi de cca 20x25 cm. Se da la frigider cat timp creste aluatul.

Cand aluatul a crescut suficient si si-a dublat volumul, se intinde din el o foaie dreptunghiulara care sa cuprinda untul, ca in poza. Se pune peste foaie untul si se impacheteaza, astfel incat untul sa nu poata iesi afara din aluat. Pozele sunt mai explicite. Se baga la frigider asa impachetat, in folie, pentru 15 minute. Se scoate apoi si se intinde o foaie dreptunghiulara, avand grija sa infainam masa si sa sigilam bine capetele, ca sa nu iasa untul.

Aceasta foaie se impacheteaza in 3 straturi, dupa care se inveleste in folie si se baga din nou in frigider, pentru 30 de minute. Acest procedeu se repeta de 3 ori (se scoate aluatul din frigider, se intinde, se impacheteaza si din nou in frigider). Dupa ultimul procedeu se lasa la frigider 1 ora, ca sa se aseze bine aluatul.

Impartim aluatul in 2, intindem foile lunguiete pe care le taiem in triunghiuri, umplem cu gem si rulam croissantele. Le punem in tava si lasam sa creasca cam 15 minute. Se ung apoi cu galbenus de ou batut cu iaurt si se coc la 220 grade c pentru 25-30 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Ardei umpluti cu dovlecei
Bucataras.RO

Ardei umpluti cu dovlecei

Ardei umpluti cu dovlecei
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!