Crema de Branza

Complexitate
redusa
Crema de Branza

Ingrediente

  • 8 cupcakes
  • 220 g branza Philadeplhia
  • 80-100 g zahar praf
  • 60 g unt
  • esenta de vanilie/lamaie/capsuni/portocale etc (ce va place)
  • bomboane (caramele, jeleuri, acadele)

Mod de preparare

Am facut un blat normal de tort (o jumatate de cantitate) in care am pus 4 lingurite de mac. Am turnat in forme de muffins in care am pus din timp chese cerate. Compozitia am impartit-o egal intre cele 8 cupcakes si le-am copt.

Intre timp am facut crema.
Branza moale am batut-o cu mixerul pana a devenit pufoasa (1 minut), am adaugat untul moale, am batut din nou pana la omogenizare( jumate de minut). Apoi am adaugat zaharul praf, am amestecat cu lingura de lemn, am omogenizat, am adaugat esenta de lamaie (din asta am pus pentru ca merge tare bine cu macul) si am batut din nou cu mixerul pana a devenit pufoasa din nou.

Am pus in cornetul de decorat si am impartit branza pe suprafata celor 8 cupcakes. Le-am decorat pentru copii cateva bucati si pentru adulti restul.

Eu am facut portie dubla

PS 1* La crema asta se pot adauga fructe proaspete (capsuni, zmeura, caise, piersici) in general tot ce este mai moale si zemos, coaja de lamaie/portocala, fructe confiate... N posibilitati

PS 2** Daca folositi caramele pentru urechile maimutei, sa fie din cele neumplute si ca sa se poate modela usor ele se incalzesc pentru 6 secunde in cuptorul cu microunde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Tocanita de telina cu pui
Bucataras.RO

Tocanita de telina cu pui

O tocanita cu gust usor dulceag si plina de savoare.    

Tocanita de telina cu pui
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!