-Se cerne faina,se pune intr-un vas.
-In alt vas se pune laptele caldut ca apa de vara,drojdia,zaharul,sare si se omogenizeaza,apoi se toarna peste faina,se adauga galbenusurile,esenta,coaja de lamaie,unutul topit la temperatura camerei si se amesteca cu o paleta pana se obtine un aluat omogen.Se pune peste aluat o folie de ceolofan si se da la frigider pentru circa 12 ore.Se scoate aluatul din frigider si se imparte in patru bucati egale,se fac patru foi pe masa de lucru.
-Se unge fiecare foaie cu cate o lingura de petale de trandafiri frecata cu zahar si sare de lamaie.Eu am din anul trecut,le-am pregatit si le-am pus in frigider,se pastreaza la fel ca in prima zi cand le-am pus si aroma este deosebita.Se pune amestec uscat din nuca macinata,cacao,zahar pudra cu aroma de vanilie,bucatele de rahat,se ruleaza foaia si se impleteste in doua cu o alta foaie umpluta si rulata la fel.Se ung cozonacii cu galbenus batut cu putin zahar si se presoara mac,se pune in tavi in care s-a pus hartie de copt si se dau la cuptorul incalzit,la foc potrivit pentru circa o ora.Cand sunt rumeni se scot si se lasa sa se raceasca,abia dupa aceea se taie felii.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaEu nu sunt foarte mare fan checuri,mie imi plac prajiturile cu crema multa dar asta mi-a placut intr-un mod deosebit!Este...
Chec pufos cu nucaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii