Cornulete `usoare ca spuma`

Complexitate
redusa
Cornulete `usoare ca spuma`

Ingrediente

  • Pentru aluat avem nevoie de :
  • 700 gr faina
  • 2 galbenusuri oua
  • 300 gr iaurt sau smantana
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 60 gr zahar
  • un praf de sare
  • 50 gr drojdie proaspata
  • Crema dintre foi :
  • 200 gr rama sau unt
  • 30 gr sare (sarea se pune in cazul in care vrem sa facem cornulete sarate)

Mod de preparare

In 100 ml lapte caldut dizolvam 60 gr zahar ,un praf de sare si 50 gr drojdie si lasam asa sa dospeasca. La 700 gr faina adaugam plamadeala dospita, 300 gr iaurt sau smantana, 2 galbenusuri si le amestecam bine. Daca mai e necesar mai putem adauga iaurt ca sa se omogenizeze totul bine, apoi punem si cei 100 ml ulei si il framantam bine ,dupa care il punem la dospit.

Intre timp pregatim asa zisa crema cu care vom unge foile,adica 200 gr rama se freaca bine cu 30 gr sare pana ce devine moale.

Dupa ce a dospit aluatul il rasturnam pe masa si il impartim in 4 bucati.
Luam o bucata de aluat care il impartim din nou in 2 si din fiecare parte intindem doua foi sub forma de cerc cu un diametru de 30 cm. Una din cele doua foi intinse il ungem cu "crema"
si punem cealalta foaie peste ea . Acum taiem cercul in 16 fasii si de la capatul mai lat incepem sa-l sucim spre varf obtinand astfel cornuletele care se aseaza in tava pe hartie de copt sau pe folie de aluminiu , se ung cu ou si se dau la cuptor. Cu celelalte 3 parti se procedeaza identic.

Daca vrem sa coacem cornulete sarate punem in rama sare si putem umple cu cascaval, telemea , sunca, carnati , etc..., si le putem presara cu susan sau alte tipuri de seminte .(Eu personal am pus susan si in crema )

Daca dorim cornulete dulci nu punem sare in rama si atunci umplem cu dulceata, crema de budinca, sau cu ce doriti .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Cornuri cu sos de fructe de padure
Bucataras.RO

Cornuri cu sos de fructe de padure

Aveam niste fructe de padure in congelator si aveam pofta sa fac ceva din ele.Trebuia sa prepar ceva de post, ma gandisem la...

Cornuri cu sos de fructe de padure
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!