Cornulete Delicioase

Complexitate
redusa
Cornulete Delicioase

Ingrediente

  • Pentru cca 14 cornulete:
  • Aluat
  • -125 g unt
  • -250 g faina
  • -7 g praf de copt
  • -125 g iaurt simplu / cu fructe (sa fie mai solid / gros)
  • -1 varf sare
  • Umplutura
  • -nutella / gem / nuca / rahat etc
  • Altele:
  • -1 plic zahar vanilat (pt varianta dulce)

Mod de preparare

Topiti untul la bain-marie (obligatoriu!), apoi lasati sa se raceasca.
* Daca topiti untul direct pe flacara aragazului sau in cuptorul cu microunde, aluatul isi schimba consistenta.

Amestecati-l cu faina cernuta impreuna cu praful de copt, iaurtul si sarea. Daca aluatul obtinut este mai moale, adaugati inca 1- 2 linguri de faina. Folositi imediat aluatul!
* Coca nu trebuie lasata sa stea pentru ca isi schimba consistenta.

Intindeti aluatul intr-o foaie rotunda, de aproximativ 0, 5 cm grosime, pe planul de lucru usor infainat. Taiati cercul cu o rotita sau cutit ascutit in 4 parti egale, obtinand astfel 8 triunghiuri.

Puneti cate 1 lingurita de umplutura la baza fiecaruia si rulati aluatul dinspre partea mai lata spre varf.

Transferati intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 15- 20 min, la 180 grade sau pana ce cornuletele sunt coapte si se rumenesc discret.

Tavaliti-le imediat, cat sunt fierbinti, prin zahar pudra vanilat.

Serviti-le calde sau reci. Sunt delicioase in ambele variante.
Pregatite in timp record, aceste cornulete delicioase si super fragede, satisfac urgent pofta si pretentiile oricarui gurmand de ceva dulce…In plus, te scot oricand din impas, cand problema principala este lipsa de timp…

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
5
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Parteneri
Strudele cu mere
Bucataras.RO

Strudele cu mere

Pufosenii...Ce sa fac, daca-mi plac? :)

Strudele cu mere
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!