Cornulete cu rahat

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Cornulete cu rahat

Ingrediente

  • - 4 linguri mari de untura curata, scoasa din frigider
  • - 3 galbenusuri de ou
  • - 100 ml. lapte dulce, rece de la frigider
  • - faina de grau cat sa faceti un aluat fraged suficient de tare (mie mi-a mers cam 700 gr. de faina)
  • - 100 gr. zahar pudra
  • -300 gr.rahat,
  • - 1 ou
  • - 1 plic de zahar vanilat

Mod de preparare

Se pune intr-un vas, untura cu galbenusurile, se adauga laptele si apoi faina putin cate putin, si framantam un aluat suficient de tare. Scoatem apoi aluatul din vas, presaram pe masa de lucru un pic de faina si framantam aluatul, pana se intinde cat de cat, il impaturim si iar il framantam. Facem aceasta operatiune de cateva ori. Apoi, punem aluatul in frigider la rece pentru cateva ore.
Scoatem aluatul de la rece si rupem din el bucati, cam cat un ou de mare, il framantam in maini pana facem o bila uniforma pe care o vom intinde cu sucitorul. Vom obtine o foaie rotunda pe care o vom taia in opt bucati.
Vom aseza in partea mai lata, o bucatica de rahat si vom rula pana spre varf. Le ungem apoi cu ou batut si dam tava la cuptor la foc potrivit. Cand sunt gata, scoatem tava si punem zahar pudra in amestec cu zahar vanilat in strecurator si stropim din belsug peste cornulete. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Conopida cu pesmet si smantana
Bucataras.RO

Conopida cu pesmet si smantana

O reteta extrem de rapida, foarte ieftina si gustul...hmmmm ,,o bunatate". Putem sa o combinam cu un gratar (pui, porc,...

Conopida cu pesmet si smantana
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!