Clatite cu Banane, Mango si Nutella

Complexitate
redusa
Clatite cu Banane, Mango si Nutella

Ingrediente

  • Face 8 clatite mici sau 4 mari
  • Pentru clatite:
  • 45 g unt nesarat (82%)
  • 250 ml lapte integral
  • un praf de sare de mare sau roz fina
  • 2 lingurite zahar nerafinat
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 80 g faina de grau alba
  • 2 oua ecologice
  • Pentru umplutura:
  • nutella (preferabil de casa)
  • 2 banane taiate felii
  • 1 mango taiat felii
  • 150 ml smantana pentru frisca rece (sa nu fie vegetala sau cu indulcitori)

Mod de preparare

Bateti frisca apoi puneti-o in frigider. Puneti untul, laptele, zaharul, sarea si extractul de vanilie intr-o cratita mica si incalziti la foc mic pana cand untul s-a topit. Intr-un blender puneti faina, ouale si amestecul din cratita.

Pulsati pana cand sunt toate bine inglobate. Incalziti o tigaie mica (cu diametru de 11 sau 12 cm; pentru clatite mici) apoi puneti un strat subtire de aluat distribuid acesta uniform. Depinde de tigaie si densitatea flacarei tineti aproximativ 1-2 minute (sau dupa plac) apoi inturnati-le pe cealalta parte.

Dupa ce sunt gata atunci calde ungeti cu nutella dupa plac, aranjati pe jumatate felii de banane si mango. Aduceti cealalta parte deasupra apoi impaturiti si aceasta astfel obtinand un triunghi. Serviti cu frisca deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!