Clatite..

Complexitate
redusa
Clatite..

Ingrediente

  • 12 linguri cu varf de faina
  • vanilie dupa gust
  • zahar dupa gust
  • sare - un praf
  • 50 ml ulei
  • nuca macinata la ochi (urmeaza explicatia) coaja de la o lamaie
  • apa minerala
  • cat se cere
  • bicarbonat
  • gem de care preferati sau crema de nuca sau vanilie

Mod de preparare

Se pune intr-o cratita faina, se adauga sarea, zaharul si bicarbonatul, se amesteca bine, apoi se adauga vanilia, si apa minerala, tot cate putin si se amesteca ca sa nu se faca cocoloase.
Cantitatea de apa minerala variaza in functie de tipul de faina pe care il folositi. Cand compozitia este destul de moale, dar totusi groasa, se adauga uleiul in ea, se amesteca bine si se mai adauga apa, pana compozitia devine de consistenta unei smantani lichide.

Se incalzeste o tigaie, se unge cu putin ulei si apoi se pune un polonic de aluat in tigaie, se intoarce si se roteste tigaia in asa fel ca aluatul sa acopere intreaga suprafata (fundul ei). Se coace pe o parte pana devina maronie, apoi se intoarce e partea opusa, se mai coace putin si se pune pe o farfurie. Se procedeaza la fel in continuare.

Astea sant clatitele de post simple.

Am lasat jumatate de aluat necopt, am adaugat in el coaja rasa de lamaie si nuca, am amestecat si pentru ca a fost putin cam gros, am mai adaugat apa minerala pana am obtinut consistenta dorita si, desigur, buna ptr copt. Am facut clatitele la fel, au iesit o bunatate si le-am mancat cu peltea de gutui.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Pui cu legume si orez la slow cooker Crock-Pot Digital 4,7
Bucataras.RO

Pui cu legume si orez la slow cooker Crock-Pot Digital 4,7

Intr-adevar, mancarea iese tare gustoasa la acest aparat. Legumele isi pasteaza gustul si culoarea, iar carnea iese frageda,...

Pui cu legume si orez la slow cooker Crock-Pot Digital 4,7
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola