Ciocolata Calda in Foetaj

Complexitate
redusa
Ciocolata Calda in Foetaj

Ingrediente

  • 800gr faina
  • 300 ml lapte
  • 200 ml iaurt
  • 2 oua
  • o lingurita rasa sare
  • o lingurita zahar
  • 40 gr drojdie proaspata
  • 2oo gr unt moale
  • Pentru umplutura
  • ciocolata cu lapte sau amaruie
  • dupa gustul fiecaruia
  • pentru uns deasupra un ou batut cu putin lapte

Mod de preparare

Se pune drojdia cu zaharul si laptele caldut intr-un castronel si se lasa 15 minute, dupa 15 minute se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat, acest aluat il impartim in doua, fiecare parte o impartim din nou in 5 parti egale.

Se i-au cinci bucati si se procedeaza in felul urmator-se intinde o bucata cat mai subtire posibil, in forma rotunda, se unge cu un strat subtire de unt moale, se intinde separat cea de-a doua bucata de aluat tot la fel si se suprapune peste prima care e unsa cu unt, se unge si aceasta cu un strat subtire de unt moale, si tot asa pana cand terminam toate cele cinci bucati de aluat.

Ultima foaie nu se unge cu unt, separat se procedeaza la fel si cu celelalte cinci bucati de aluat, am obtinut astfel doua " coline" de aluat, eu le-am lasat circa jumatate de ora la rece ca sa se intareasca un pic untul si apoi am intins " colina" cat am putut de subtire, cu cat e mai subtire cu atat iese mai foetat, am taiat triunghiuri, le-am umplut cu ciocolata (am pus doua cubulete de ciocolata), le-am rulat, am uns cu ou batut cu putin lapte si deasupra am pus decoratiuni de zahar.

Se coc la foc moderat, dar atentie-cuptotul trebuie sa fie deja incins inainte, cand sant gata se pudreaza cu zahar pudra, se servesc fierbinti si ciocolata curge cand se rup. (daca se racesc se baga cateva secunde la microunde si devin ca abia scoase de la cuptor, eu o parte le-am congelat).
O reteta de cornuri pe care am facut-o demult cu mere si scortisoara, acum am incercat-o cu ciocolata, un pic de energie pentru vremurile astea ale noastre, imi place ca e simplu de facut, e un foetaj facut in casa, deci e mai sanatos decat cel cumparat, stii ce pui in el, fara e-uri, si nu dureaza asa mult pregatirea lui, se poate face cu umplutura dulce sau sarata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Piept de pui cu sos gorgonzola
3
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
5
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Parteneri
Bors de sfecla rosie
Bucataras.RO

Bors de sfecla rosie

Cu reteta asta mi-a facut pofta, mai pe iarna, Alice . Mi-am promis s-o incerc atunci, dar i-a venit randul mult mai...

Bors de sfecla rosie
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!